Snacks

Salade van venkel en Bra duro DOP in kaasmandjes

84views

Salade van venkel en Bra duro DOP in kaasmandjes

Ingrediënten (4 personen):

Voor de salade::

2 middelgrote venkels
10 walnootpitten
120 g Bra duro DOP
extra olijfolie van eerste persing
appelazijn
zout

Voor kaasmanden:

80 g Bra duro DOP
80 g Bra tenero DOP

een klontje boter


Voorbereiding

Rasp met een rasp met grote gaten de twee soorten kaas, meng ze en verdeel ze in 4 delen. Bekleed een bakplaat met bakpapier, beboter hem, verdeel twee geraspte kaasschijven met een diameter van 16-18 cm en bak ze in het bovenste deel van de voorverwarmde oven op 200°C goudbruin (een paar minuten).

Haal de 2 schijven uit de oven, til ze meteen op met een dunne stalen spatel en schik ze voorzichtig in fruitsaladekommen voordat ze afkoelen tot een mooie vorm. Doe hetzelfde met de andere twee schijven.

Schil de venkels, verwijder het taaie buitenste gedeelte en was ze zorgvuldig. Snijd ze heel dun en verzamel ze in een slakom. Voeg gehakte walnoten en dun geschaafde Bra duro toe en maak de salade op smaak met zout, extra vierge olijfolie en appelazijn.

Haal de kaasmandjes voorzichtig uit de kopjes, breng ze over op individuele borden, vul ze met de bereide salade en serveer direct om te voorkomen dat het vocht van de salade de mandjes uitrekt.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.