Hoofdgerechten

Sinds ik courgettes op deze manier klaarmaak, eet iedereen in huis ze, zelfs mijn kleine meid

42views

Bij mij thuis houden ze niet van courgettes, ik heb het perfecte recept gevonden, alleen op deze manier vinden ze ze heerlijk en ik moet zeggen dat ik tevreden ben, alleen op deze manier eten ze ze. Hier is het sprintrecept om stap voor stap te volgen.

Vandaag stel ik een ander recept voor courgettes voor dan gewoonlijk, ze worden niet geroosterd, ook niet in een salade, maar gewoon in beslag, dit is de enige manier waarop ze ze bij mij thuis eten. Een mix van eenvoudige ingrediënten die je zeker in huis hebt, je hebt bloem, courgettes, water en instant gist nodig voor hartige taarten.

Het enige wat je hoeft te doen is het onderstaande recept volgen, in slechts 15 minuten kun je alles klaarmaken.

Courgettebeignets, ik maak een lekker en luchtig beslag zonder eieren

Ik maak courgettebeignets zonder eieren. Ik maak het beslag in slechts een paar minuten, dip de courgettes erin en bak ze of bak ze direct in de oven. Volg het recept, doe je schort voor en ga aan de slag.

Ingrediënten voor 4 personen

4 courgettes
180 g bloem
150 ml water
6 g instantkoekgist
extra olijfolie van eerste persing q.b.
fijn zout naar smaak
geraspte pecorino romano kaas
parmezaanse kaas q.b.

Bereidingswijze voor courgettebeignets

Om dit recept te bereiden, begin je met het wassen van de courgettes, dep ze vervolgens met keukenpapier en verwijder de uiteinden. Rasp ze en houd ze apart in een kom.

Doe de gezeefde bloem, bakpoeder, water, olie en instant gist voor hartige taarten, zout in een kom en klop goed met een handklopper tot een homogeen beslag zonder klontjes.

Voeg als laatste de geraspte pecorino romano kaas en parmezaanse kaas toe, meng nogmaals en doe de courgettes erbij en meng alles goed door elkaar. We nemen dan een koekenpan en gieten daar de arachideolie in en verhitten die, nemen wat van het mengsel en bakken dat, ga zo door tot alle ingrediënten op zijn.

Lees ook:

Lees ook:

We raden aan om de courgettebeignets te drogen op een bord met keukenpapier; we raden aan om de beignets warm te eten. Als alternatief kunnen we de beignets direct in de oven bereiden.

Lees ook:

Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 25 minuten in een hete oven op 180°C. De laatste minuten activeren we de grillfunctie, zodat de pannenkoeken knapperiger worden. Haal ze uit de oven en serveer.

Geniet!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.