Hoofdgerechten

Pannenkoekentoren: maak deze nieuwe versie van de kerstklassieker voor het winterseizoen

42views

Er zijn kerstklassiekers die ideaal zijn om midden in de winter opnieuw te maken, omdat ze de perfecte combinatie vormen tegen de koude temperaturen. Bovendien zijn ze goed voor veel porties, zodat je ze tijdens het diner kunt delen. Een daarvan is de pannenkoekentoren.

Omdat dit gemaakt is met proteïne, kan het ook worden geserveerd als aanvulling op de lunch, en de pannenkoekentoren zijn ideaal om te serveren aan de jongste leden van het gezin.Ze kunnen een creatief gerecht eten dat in een paar eenvoudige stappen kan worden gemaakt en boordevol voedingsstoffen zit.

De ingrediënten om de pannenkoekentoren zijn:

  • 3 kippenborsten
  • 3 stengels groene ui
  • 1 teentje knoflook
  • Cn groentebouillon
  • 3 eieren
  • 270 ml melk
  • 200 g bloem (bloem naar keuze)
  • Geraspte kaas
  • Fileto saus
  • Witte saus

Doe eerst de kipfilets in een pan, kruid ze naar smaak en schroei ze dicht tot ze aan beide kanten goed gaar zijn. Voeg dan de gesnipperde groene ui en de groentebouillon toe. Dek af en laat een paar minuten sudderen.

Voeg ondertussen in een blender de eieren, melk, zout en peper en de bloem toe. Mix tot alle ingrediënten goed zijn geïntegreerd. Zodra het klaar is, doe je het in een pan met antiaanbaklaag om de pannenkoeken te maken. Voor dit recept zijn minstens 5 pannenkoeken nodig.

Haal de kip van het vuur en breng het naar een kom. Met behulp van een blender wordt het versnipperd. Deze stap kan ook handmatig worden gedaan. Daarna wordt het in twee delen verdeeld en gemengd met de filetosaus met gehakte groenten en de andere met witte saus en kaas.

Als alles klaar is, gebruik je een taartvorm om het in elkaar te zetten. Eerst moet er een laag pannenkoek op, dan de vulling van filetosaus of witte saus, enzovoort tot het hele oppervlak bedekt is. Bedek ten slotte met kaas en bak 15 minuten in de oven op 180 °C. Op dit punt kun je eventueel groenten naar keuze toevoegen.

Zodra de kaas gegratineerd is, haal je hem uit de vorm en verdeel je hem in de gewenste porties om te serveren en je gasten te verrassen met de combinatie van smaken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.