Hoofdgerechten

Alles wat je nodig hebt is 2 aubergines, prosciutto en provolonekaas. Je zult iedereen omverblazen, geen parmigiana meer!

42views

Met twee aubergines, gekookte ham en provolone kaas kun je een geweldig diner bereiden, je zult iedereen omverblazen, vergeet parmigiana, dit is super!

Vandaag wil ik je verbazen met dit recept, onmogelijk om zo’n goedheid te weerstaan, op zondagen bij mij thuis kun je aubergine cordon blanc niet missen, ze zijn op zijn zachtst gezegd onweerstaanbaar, wat zeg je ervan dat je het ook wilt proberen?

Alles wat je nodig hebt is aubergines, gekookte ham en provolakaas, paneermeel en eieren. Simpele ingrediënten voor een geweldig resultaat waar jong en oud van zullen smullen. Probeer jij het eens? Trek je schort aan en ga aan de slag.

Cordon blue van aubergines gevuld met ham en provolone, een onweerstaanbaar gerecht dat niemand zal teleurstellen

Je kunt dit recept voor elke gelegenheid bereiden voor een informele lunch of diner met vrienden en familie. Het is aan te raden om ze warm te serveren, dan hebben ze een andere smaak.

Ingrediënten voor 4 personen

2 grote ronde aubergines
180 g gerookte provolakaas
200 g gesneden gekookte ham
2 kleine eieren
paneermeel q.b.
geraspte Parmezaanse kaas q.b.
arachideolie q.b.
zout naar smaak

Werkwijze voor aubergine cordon bleu

Om de aubergine cordon bleu te bereiden beginnen we met het goed laten uitlekken van de provola kaas, daarna moeten we de aubergines wassen en drogen. Snijd de aubergines met een glad mes in plakken van dezelfde dikte.

We raden aan om ze in zout te leggen, dus laten we ze afwisselend met zout in een kom leggen en dan alles afdekken met een bord en een gewicht erop. Na een uur nemen we de aubergines en maken ze schoon met keukenpapier.

We bereiden de ingrediënten voor op een werkblad, kloppen dan de eieren en doen ze in een kom, voegen een beetje zout en geraspte Parmezaanse kaas toe, kloppen opnieuw. In een ander schaaltje doen we het paneermeel en dan ruim zaadolie in een koekenpan en verhitten, .

We bakken de aubergines in de olie, slechts een paar minuten, halen ze er dan uit met een keukentang en leggen ze op een serveerbord met keukenpapier. Zo verwijderen we de overtollige olie.

Lees ook:

Zodra we klaar zijn, nemen we de helft van de gebakken aubergines en leggen ham en provola kaas op elk, hoeveelheid leg de provola kaas en gekookte ham op de top, dek af met de resterende aubergines, passeer ze in de kom met de eieren en vervolgens in het paneermeel, we kunnen dit meerdere keren herhalen.

Lees ook:

Lees ook:

Nu kunnen we ze bakken en zodra ze goudbruin zijn halen we ze eruit en leggen ze op een bord met keukenpapier, zodat ze de overtollige olie absorberen. Zodra ze gaar zijn serveren we ze en genieten we er warm van.

Veel plezier!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.