Hoofdgerechten

Strozzapreti met tomatensaus

87views

Strozzapreti, een typische pasta uit Midden-Italië, kan kant-en-klaar worden gevonden en is perfect all’arrabbiata of met een .

Het verhaal gaat over een soort pasta die wat moeilijk te eten was, maar die de priesters gulzig konden eten, vandaar de naam . Het is duidelijk ontstaan als een pasta om te koken, dan typisch voor feestdagen of bourgeois gebruik.

Strozzapreti al pomodoro recept

Ingrediënten voor 4 porties

  • 300 g ‘0’-type bloem
  • 400 g perini tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • extra vierge olijfolie
  • fijn zout, grof zout en peper
  • 10 basilicumblaadjes
  • 1 bes met een diameter van ongeveer 3 mm

Bereiding van strozzapreti met tomatensaus

Giet de bloem op een deegplank in een kuiltje, voeg een beetje water toe en begin te kneden. Je moet een vrij consistent deeg krijgen. Kneed het maximaal 30 minuten goed door, rol er dan met een deegroller een niet te dunne lap van en snijd er vrij brede en korte fettuccine uit (ongeveer 10×2 cm). Rol de fettuccine op het stokje en laat de lendenen iets overlappen tot je een soort korte spaghetti met een gat krijgt. De zo gevormde strozzapreti hebben een paar uur nodig om te drogen.

Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn. Blancheer de tomaten, pel ze en hak ze fijn, verwijder de zaadjes.

Vul een grote pan met water en breng aan de kook met 1/2 eetlepel grove ale.

Giet ruim olie in een grote koekenpan en verhit deze, maar voorkom frituren. Voeg de knoflook en tomaten, grof gehakte basilicumblaadjes en peper toe. Roer en bak 15 minuten op een laag vuur.

Als het water kookt, doe dan de strozzapreti erbij, kook ze 5 minuten en giet af.

Giet bijna alle saus in een hete soepterrine, giet de strozzapreti erin en roer door. Maak af met de overgebleven saus en serveer direct.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.