Hoofdgerechten

Vanilletongen: een praktisch, lekker en goedkoop recept voor maté- of theemiddagen.

46views

De vanille tongen zijn traditionele koekjes die worden gekenmerkt door hun langwerpige en puntige vorm, vergelijkbaar met de tong van een kat. Deze heerlijke koekjes zijn knapperig, delicaat en lossen gemakkelijk op in de mond. Ze worden vaak gegeten bij een goede kop thee of koffie.

Blijkbaar is de oorsprong van dit recept erg onduidelijk, sommigen zeggen dat het uit Europa komt en vervolgens naar de Filippijnen kwam tijdens het koloniale tijdperk. Het is ook bekend dat ze in de 15e eeuw als favoriet werden gekozen aan het hof van Savoye. Andere aanwijzingen suggereren dat ze een Egyptisch snoepje zijn dat werd gemaakt als eerbetoon aan de katachtigen, die in die tijd werden aanbeden.

De waarheid is dat dit recept erg lekker is, niet veel kennis in de keuken vereist en een van de populairste is onder degenen die van hun snacks een uniek moment willen maken. Daarom zal deze optie je meer dan eens uit de problemen helpen, je kunt het zelfs gebruiken als de koekjes die je kinderen op school vergezellen.

Ingrediënten:

  • 90 gram boter of ongezouten boter, glad
  • 90 gram bloemsuiker of poedersuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille
  • 110 gram bloem

Bereiding:

Om hiermee te beginnen vanilletongenneem een bolw en voeg de boter toe. Vergeet niet dat de boter zacht en smeuïg moet zijn, ideaal voor dit soort bereiding.. Voeg de poedersuiker toe en meng met een vouwbeweging.

In een tweede stap voeg je de vanille-essence en de twee eieren toe. Opnieuw ga je deze ingrediënten met wervelende bewegingen mengen, totdat je een uniforme bereiding zonder klontjes krijgt.

Voeg nu gewone bloem 0000 toe, zonder bakpoeder. Onthoud dat het essentieel is dat de bereiding uniform is, dus de bewegingen van het bijmengen van elk ingrediënt moeten met veel geduld en zorg gedaan worden..

Doe deze bereiding in een spuitzak met een eenvoudig tuitje. Neem een bakplaat en als je geen siliconen bakplaat met antiaanbaklaag hebt, ga je die met boter en bloem bestuiven om te voorkomen dat het deeg aan de bakplaat blijft plakken. vanilletongen bij elkaar blijven.

Bak ongeveer 7 minuten in een oven van 180° C of tot de randen van de koekjes goudbruin zijn.

Ongetwijfeld is dit recept voor vanilletongen is eenvoudig, praktisch en heerlijk, ideaal om te delen als tussendoortje of om uit de problemen te komen als je onverwachte gasten hebt.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.