Bruikbare tips

Om je kraan en gootsteen weer te laten glanzen of van roest af te komen, is er een stuk gereedschap voor iedereen thuis

46views

Een vel folie, gemakkelijk tot een bal gerold, verwijdert niet alleen alle kalkaanslag zonder te krassen, maar verwijdert ook roest van al deze oppervlakken, evenals de grillroosters, de bodems van potten en pannen, en geeft het oppervlak een glanzende glans, schrijft The Daily Meal.

Schrobben doe je door het voorwerp nat te maken onder water, of als je een laagje vet wilt verwijderen, strooi je van tevoren zuiveringszout of zout op het oppervlak. Deze methode is echter niet geschikt voor gerechten met een speciale antiaanbaklaag.

Reinigen met aluminiumfolie gaat gepaard met een chemische reactie – wanneer het zich verbindt met water en de warmte van het wrijven, creëert het een polijstmiddel dat niet alleen roest verwijdert, maar ook het glanzende chroom.

Waarom gebeurt dit? Aluminium is een zacht metaal – veel zachter dan chroom. Daarom is het in wezen niet schurend. Bovendien genereert schrobben warmte, die aluminiumoxide produceert, dat roest afbreekt door zuurstofatomen uit te scheiden. Met andere woorden, aluminiumfolie doet meer dan alleen de roest schoonmaken: het verwijdert de roest chemisch en polijst vervolgens het chroom.

Bespaar dus niet op het water bij het schoonmaken, en vervang de aluminiumfolie klompjes vaak.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.