Bruikbare tips

Perfecte ribbetjes bakken in een heteluchtfriteuse: eenvoudig en snel

104views

Meestal grillen we ribbetjes op de barbecue, maar een heteluchtfriteuse kan net zo lekker zijn. Dit is het apparaat waarmee je het knapperige oppervlak van ribbetjes boven een kampvuur kunt namaken, terwijl het vlees binnenin vochtig blijft.

Ribs in een heteluchtfriteuse

Je hebt nodig:

  • Varkensribbetjes, zoveel als er in één laag in je frituurpan passen;
  • Biefstuk of andere droge kruiden die je lekker vindt;
  • Steak saus;
  • Olijfolie.

Verwijder eerst het vlies dat de gewrichten bedekt waar de ribben samenkomen – dit is waar het vlees hard wordt en voorkomt dat het van het bot loskomt. Het maakt het ook moeilijker voor de kruiden om op te nemen. Snijd of snijd het daarom gewoon weg van het oppervlak van de ribben, dat als een doorzichtige film over de ribben zal liggen.

Droog de ribbetjes na het wassen met een papieren handdoek.

Wrijf de ribbetjes goed in met de kruiden van je keuze en bestrijk beide kanten gelijkmatig. Het is een goed idee om de kruiden een paar uur of zelfs een nacht in het vlees te laten trekken.

Een veelgemaakte fout die mensen maken bij het bereiden van vlees op het bot is om een te hoge temperatuur te kiezen. Hierdoor wordt het vlees bruin en droogt het snel uit. Verwarm je heteluchtfriteuse daarom voor op 150 graden, zodat het vlees langzaam gaart en mals blijft.

Leg de ribbetjes met de vleeskant naar boven in de voorverwarmde friteuse.

Rooster ze 30 minuten op 150 graden, zodat een deel van het vet smelt en het vlees zachter wordt.

Bestrijk de ribbetjes dan met olijfolie en zet het vuur hoger op 180 graden in een heteluchtfriteuse. Braad nog eens 20-25 minuten.

De laatste stap bij het braden van de ribbetjes is om ze lichtjes te bedruipen (of bestrijken) met de barbecuesaus om ze wat extra smaak te geven. Doe dit door ze op een bord te leggen en ze dan terug in de frituurpan te leggen en nog 5-10 minuten te bakken of tot de saus gekarameliseerd is en de ribbetjes mooi bruin zijn.

Als de ribbetjes helemaal gaar en klaar zijn, kun je ze uit de frituurpan halen en een paar minuten laten rusten voordat je ze in plakjes snijdt.

Vergeet de garnering niet en geniet van de geweldige smaak!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.