Hoofdgerechten

Vegetarische Agnolotti del plin

81views

Een grote klassieker van de , agnolotti del plin zijn kleine gevulde agnolotti die hun naam ontlenen aan de techniek die wordt gebruikt om ze te maken. De ‘plin’ in het Piemontees, is in feite de kneep die wordt toegepast om deze prachtige gevulde pasta te sluiten. Hier is mijn heruitvoering in een vegetarische versie.

Zie ook De klassieke veganistische agnolotti alla piemontese

Ingrediënten voor de pasta

500 g geraffineerd meel van harde tarwe
250 ml water
1 theelepel zout
1 volle theelepel kurkuma
1 eetlepel e.v.o. olie

200 g seitan
100 g plantaardig sojagehakt
200 g gekookte cannellinibonen
100 g savooiekool
1 sjalot
1 takje rozemarijn
zout naar smaak
1 glas witte wijn

Hoe maak je vegetarische agnolotti plin alla piemontese

Kneed de bloem met het mengsel van olie, zout, kurkuma en water. Wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten. Bereid ondertussen de vulling in een pan: fruit de sjalot met een beetje olie en de rozemarijn. Voeg de gehakte seitan, het sojagehakt en de bonen toe en blus af met wijn. Verwijder de rozemarijn en voeg de fijngesneden savooiekool toe. Kook de groenten, voeg indien nodig groentebouillon toe en pas het zout aan.
Hak de seitan, soja en bonen samen met de savooiekool in een blender tot een zeer compacte crème.
Doe de vulling over in een spuitzak.

Rol nu het deeg heel dun uit, snijd het in repen en leg wat vulling over de hele lengte. Plaats elke portie vulling met dezelfde tussenruimte, zodat de plin allemaal hetzelfde zijn. Herhaal dit aan de twee lange kanten van de deegstrook en bestrijk het midden met een beetje sojamelk zodat het deeg goed vastkleeft. Vouw nu de randen om, snijd het overtollige deeg af en knijp tussen elke plin, waarbij je je vingers in de ruimte tussen de ene portie vulling en de volgende legt. Snijd de plin nu van buiten naar binnen door.

Laat de plin voor het bakken minstens twintig minuten aan de lucht drogen op een bakplaat. Kook ze 2/3 minuten in ruim kokend water met zout en serveer ze warm.

De vegagnolotti del plin kunnen op smaak worden gebracht met de klassieke ‘roast sauce’, verkregen door selderij, wortel, ui en rozemarijn geroosterd in een sauspan te kloppen, of met een klassieke sojaboter en salie, of waarom niet, met een walnotensaus.

Wijn bij Vegagnolotti

[adrotate banner=”17″]

De beste wijnen zijn medium-bodied rode wijnen en grote e We raden een , of .

Bespaar

Opslaan

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.