Hoofdgerechten

Waarom zou het vervangen van koffie door groene thee een goed idee zijn?

40views

Vervang koffie door groene thee Welke voordelen brengt het met zich mee? Voor een koffieliefhebber geeft niets meer energie en sprint dan het nippen van een kopje. Toch zijn er diverse alternatieve dranken met een lager gehalte aan zenuwstoffen waaronder cafeïne, zoals en met evenveel voordelen voor de hersenen. Maar waarom zou het vervangen van koffie door groene thee een goed idee zijn? Wij hebben er met de diëtist over gesproken Patricia Gaballo.

Wat is groene thee?

De thet is groen het is een variëteit verkregen uit Camellia Sinensis, een plant afkomstig uit China en Japan, waaruit alle theesoorten worden verkregen, behalve de rode. “Deze theesoort wordt geproduceerd uit vers gekookte bladeren en wordt vooral gekenmerkt door het hoge theegehalte”, legt diëtiste Patrizia Gaballo uit.

Waarom groene thee drinken? Om beter ouder te worden

Een deel van je dag vervangen door een kopje groene thee kan een goed idee zijn. “De polyfenolen die aanwezig zijn in groene thee, algemeen bekend als flavonolen, in het bijzonder epicatechine, epicatechine-3-gallaat, epigallocatechine en in grotere mate epigallocatechine-3-gallaat (EGCG) hebben in talrijke onderzoeken significante antioxiderende en probiotische eigenschappen aangetoond”, legt de deskundige. Onder de vele eigenschappen die vaak in verband worden gebracht met de consumptie van groene thee zijn er ook afslankende eigenschappen. “In werkelijkheid is het een valse overtuiging die verband houdt met het feit dat de meest aanwezige catechine, epigallocatechine-3-gallaat (EGCG), een stof is die op cellulair niveau caloriebeperking kan nabootsen. Het drinken van groene thee zorgt er echter niet voor dat je afvaltmaar het heeft een zeer ontstekingsremmende en antioxiderende werking die in een gezond en uitgebalanceerd dieet kan werken ten gunste van gewichtsbehoud en een goede gezondheid.”

De voordelen van groene thee? Verhoogt de duidelijkheid

Door klassieke koffie, vooral ’s ochtends, te vervangen door groene thee, kun je helderder en rustiger worden. Een van de meest heilzame varianten voor cognitieve functies is thee, een soort groene thee in poedervorm die bijzonder rijk is aan biologisch actieve stoffen, waaronder chlorofyl, een krachtig middel tegen vrije radicalen. «Dit laatste is een aminozuur dat het zenuwstelsel beïnvloedt en bijdraagt ​​aan de aanmaak van serotonine, het hormoon van , dat kalmte en tegelijkertijd concentratie geeft en zorgt voor een ontspannen en alerte mentale toestand. Tot nu toe hebben gerandomiseerde klinische onderzoeken aangetoond dat matcha de concentratie verlaagt en de aandacht en het geheugen enigszins verbetert.”

Wanneer groene thee drinken?

Bij problemen kan het een uitstekend idee zijn om de koffie na de lunch of halverwege de middag te vervangen door groene thee. «De in deze gevallen aanbevolen variëteit is een soort groene thee die populair is in Japan, rijk aan polyfenolen, met een samentrekkender aroma dan zwarte thee, dat, dankzij het verminderde gehalte aan opwindende stoffen, energie geeft, maar zonder de ‘ agitatie’.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.