Snacks

Wasabi: wat het is en hoe je het thuis kunt bereiden

171views

Wasabi-saus

Iedereen die dit of andere gerechten uit de Aziatische cultuur heeft gegeten, zal gemerkt hebben dat het meestal gepaard gaat met sommige van deze gerechten. De hitte is zeker een teken dat deze saus onderscheidt, maar de smaak is dat nog meer. De kleur is niets meer dan een hint van wat de saus geeft, sterker nog, het is aan te raden om deze in kleine hoeveelheden te consumeren. Maar hoe wordt deze saus bereid? Het belangrijkste ingrediënt van de is het gelijknamige, zeer zeldzame, afkomstig uit Aziatische landen. De specifieke naam van de plant is de plant die tot dezelfde familie behoort als rapen en radijsjes.

In tegenstelling tot de andere planten van de familie groeit hij echter heel langzaam, wat een aanzienlijke invloed heeft op de prijs en beschikbaarheid. De kleur van de wortel is precies die van de karakteristieke saus, maar gezien de moeilijkheid om deze te vinden, wordt meestal een saus met een minder intense smaak, verkregen uit een andere wortel, voorgesteld. De originele saus is eenvoudig gemaakt, maar de saus die gewoonlijk in restaurants wordt aangetroffen, is gemaakt met mierikswortel, maïszetmeel en kleurstof voor levensmiddelen. De smaak is echter verre van kruidig ​​zoals het origineel, maar veel frisser en lichter. Maar het is ook makkelijker om thuis te bereiden.

Huisgemaakte wasabi

Er zijn: de eerste met de verse wortel, de tweede met het te rehydrateren poeder. Beide producten zijn te vinden in winkels die Aziatische producten verkopen, het poeder kan ook online worden gekocht. Laten we dus eens kijken hoe we in beide gevallen verder moeten gaan.

  • : in dit eerste geval is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een wortel koopt (als deze rimpels had, zou dit betekenen dat hij al oud was). We gaan verder met het zorgvuldig wassen van de wortel, deppen met een doek en laten aan de lucht drogen. Als het helemaal droog is, kunnen we het raspen. Gebruik je handen om er een bal van te maken en laat het een paar minuten rusten voordat je het serveert. Laten we er echter aan denken om onze handen goed te wassen, want net als bij chilipeper kan contact met de ogen of neusslijmvliezen zeer irriterend zijn;
  • : in dit geval is de bereiding heel eenvoudig: meng het poeder en het water op dezelfde manier om de saus klaar te maken om te serveren.

Dit zijn de twee originele versies van Japanse groene saus. Deze saus is echter niet alleen lekker, maar heeft ook verrassende eigenschappen.

Voordelen en eigenschappen

Deze saus wordt vaak geassocieerd met , niet alleen vanwege de smaak, maar vooral vanwege de hoge aanwezigheid van . Omdat het rijk is aan ijzer, helpt het ook ijzer te binden en is het daarom uitstekend geschikt voor mensen die lijden aan bloedarmoede. Bovendien heeft het ook eigenschappen en lijkt het ook opmerkelijke eigenschappen te hebben. U hoeft dus alleen nog maar deze saus te proberen en optimaal te profiteren van de goede eigenschappen en de unieke smaak.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.