Nagerecht

De baktip die elk carrotcake-recept in vlekkeloze cupcakes verandert

173views

De baktip die elk carrotcake-recept in vlekkeloze cupcakes verandert

Een goed worteltaartrecept is een absolute must in het repertoire van elke bakker, omdat je het bij vrijwel elke gelegenheid kunt serveren. Het kan op een bruiloft in torenhoge lagen worden geglazuurd, of worden gegarneerd met een beetje bruine suikerstreusel als thee- of koffiecake. Miljoenen mensen blazen elk jaar hun verjaardagskaarsjes uit boven een worteltaart, en je kunt deze per stuk kopen in vrijwel elke supermarkt of bakkerij (). De beste manier om een ​​hapje of twee gekruide worteltaart te eten is echter in de vorm van een cupcake. Je hoeft ook niet helemaal opnieuw te beginnen om een ​​recept voor wortelcupcakes te perfectioneren. Als je je liefde al hebt, hoef je alleen maar de versie op ware grootte te maken en eenvoudigweg de baktijd te verkorten zodra het beslag in de kopjes zit.

Cupcakepannen creëren veel meer warmte, wat in combinatie met kleine porties beslag ervoor zorgt dat ze sneller koken. Dus als je worteltaartcupcakes maakt, kun je dezelfde ovenstand gebruiken. Zet de timer gewoon 15 tot 20 minuten terug om elke keer perfect gezwollen, vochtige cupcakes te krijgen.

Cupcakepannen hebben meer oppervlakte

Cupcakes zijn eigenlijk maar kleine taartjes, dus als je het internet afspeurt naar recepten voor wortelcupcakes, kun je je laptop dichtklappen. Elk worteltaartrecept kan een wortelcupcake-recept zijn, zolang je het bakproces maar op de juiste tijd plant. Het verschil tussen een worteltaart van volledige grootte en cupcakes zit niet in het beslag zelf, maar in de vorm van de pan. Muffinvormen, die worden gebruikt om cupcakes te maken, hebben veel meer oppervlakte dan gewone cakevormen; dat wil zeggen dat meer cakebeslag metaal raakt dan bij een gewone cake. De vorm van de pan creëert de kenmerkende vorm van cupcakes, maar al dat metaal verwarmt ook elk klein portie beslag snel door de warmte over alle kanten van de cupcake te verdelen, waardoor het bakproces wordt versneld. Niet alleen dat, elke cupcake bevat slechts ongeveer ¼ kopje beslag, wat veel minder tijd kost om te bakken dan een hele cake.

Als je het worteltaartrecept van je oma in cupcakes wilt veranderen, is dat heel eenvoudig. Bespaar slechts ongeveer de helft van de tijd die nodig is om de hele cake of cakelagen te bakken, wat normaal gesproken ongeveer 30-45 minuten is. Het is extra belangrijk om uw cupcakevorm ongeveer tweederde van de baktijd in de oven te draaien, voor het geval uw oven hete plekken heeft. Draai ze echter niet te snel, want het cakekruimeltje heeft tijd nodig om te rijzen en uit te harden.

Test je cupcakes

Als de timer op je cupcakes afgaat, ga er dan niet automatisch van uit dat ze klaar zijn. Je moet ze testen om er zeker van te zijn dat ze gaar zijn, anders kunnen ze er van binnen slordig en ongekookt uit komen. Pak een caketester of een tandenstoker, steek deze in het dikste deel van een cupcake en trek hem eruit om te zien of hij er schoon uitkomt. Kleverig beslag, zoals worteltaart, kan echter wat moeilijk te lezen zijn met de tandenstokermethode, dus het is ook iets nauwkeuriger om een ​​snel afleesbare vleesthermometer te gebruiken om te zien of ze gaar zijn. Omdat cupcakes klein zijn en er wat warmte uit de pan komt, trek je ze eruit als ze ongeveer 200 graden Fahrenheit zijn en laat je ze een paar minuten in de pan afkoelen.

Ongeacht welke testmethode u gebruikt, begin ongeveer vijf minuten voordat de timer afgaat met het controleren op gaarheid. Als de cupcakes klaar zijn moet je er snel bij zijn, want ze zijn zo klein dat ze snel kunnen uitdrogen en verbranden als je niet oplet. Een kookwekker is je beste vriend als je allerlei soorten cupcakes bakt, maar het is vooral belangrijk voor carrotcakes, zodat ze perfect vochtig zijn als het tijd is om er wat van te besmeren.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.