Keukengeheimen

De sappige reden waarom je nooit de huid van kippendijen mag verwijderen

174views

De sappige reden waarom je nooit de huid van kippendijen mag verwijderen

In de geschiedenis van de mensheid die gevogelte consumeert, zijn kippendijen misschien wel het meest onderschatte stuk vlees. Verrassend, gezien hoe zacht het is. Kippendijen worden gecategoriseerd als donker vlees, hetzelfde soort sappig voedsel dat wordt begeerd bij het uitsnijden van een kalkoen voor Thanksgiving. Als je een supermarkt binnenloopt, kun je gemakkelijk een pakje dijen zonder botten en zonder vel kopen voor vrijwel elk kipgerecht. Maar u zou een fout maken door uitsluitend voor deze snit te kiezen.

Het kiezen van kippendijen met vel zal op de lange termijn veel voordeliger zijn. Als het op de juiste manier wordt gekookt, biedt de schil meer dan een knapperige textuur. De huid is een onderdeel dat het nog vochtiger maakt dan het anders zou zijn. Dit alleen al zou de verleiding moeten weerstaan ​​om de huid te verwijderen. Door uw kippendijen op deze manier te bereiden, gaat er een wereld aan mogelijkheden voor u open. Nooit meer het vlees van uw stukken zonder vel nauwgezet op smaak brengen. De skin-on-versie zorgt bij elke hap voor een mondvol onvergelijkbare smaak en sappigheid.

Verwaarloos de huid niet

Hoe sappig kippendijen zonder vel ook mogen lijken, het koken van de variant met vel erop zorgt voor extra smaakdiepte en nog meer malsheid. Dit komt omdat de huid fungeert als een schild tegen schurende hitte. Zonder vel worden kippendijen blootgesteld aan de hitte van een pan of de oven, waardoor het vlees kan uitdrogen. De schil beschermt het vlees en fungeert als extra smaakgeleider. Wanneer het doordrenkt is met boter, aromaten en de smaakstoffen, zal het uiteindelijke gerecht een vleugje smaak bevatten voor je smaakpapillen.

En terwijl u het vel van uw kippendijen laat zitten, kunt u ook genieten van het extra voordeel dat deze stukken vlees met zich meebrengen. Veel kippendijen met vel hebben een geheim wapen: de botten. Sommige koks overwegen misschien om de dij te ontbenen in plaats van er omheen te eten, maar dat is niet aan te raden. Terwijl de huid zorgt voor een atmosfeer waarin het vlees in zachte hitte kan incuberen, helpt het bot met extra vocht. Het merg in het bot voegt tijdens het koken ook een rijke smaak toe aan het vlees, waardoor het nog lekkerder wordt.

Tips voor knapperige kippendijen

Kippendijen zijn een veelzijdig gerecht voor elke gelegenheid, maar knapperig zijn ze het lekkerst. Wanneer u deze stukken vlees met de velkant naar beneden in de pan braadt, worden ze op natuurlijke wijze knapperig. Maar er zijn manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat uw maaltijd maximale knapperigheid krijgt dankzij de schil. Als u de huid vooraf droogt, wordt overtollig vocht uit de snee verwijderd. Het gebruik van een droge pekel is ook een trefzekere manier om de buitenkant knapperig te maken. Eenvoudige smaakmakers zoals zout en peper zullen het lukken.

Als je tijd hebt, kun je de kip ook een nachtje onafgedekt in de koelkast laten rusten. Dit proces zal hetzelfde resultaat opleveren als het tijd is om te koken. Het zout krijgt meer tijd om in de kip te trekken, waardoor er nog meer vocht wordt onttrokken. Zorg ervoor dat u eerst de huidzijde kookt en laat het vet vrijkomen waarin uw blootgestelde vleeskant dan zal koken.

Hoe belangrijk het ook is om met de huid naar beneden te koken, het is net zo belangrijk om het juiste gereedschap te gebruiken. Koken in een gietijzeren koekenpan is een geweldige manier om de kippendijen knapperig te maken. Door kippendijen in een koude pan te doen, kunt u de temperatuur ook op middelhoog brengen en kijken hoe zich een stevige korst vormt op uw sappige stuk vlees.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.