Dranken

Wat zijn de minst calorierijke cocktails ter wereld: hier is de lijst

169views

Hier is een lijst met minder calorierijke cocktails, die u kunt overwegen als aperitief met vrienden, zonder uw dieet in gevaar te brengen.

De minst calorierijke cocktails ter wereld: Gin Tonic

Een eenvoudige maar iconische combinatie, de klassieker is een van de meest bestelde cocktails ter wereld.

Deze drank werd oorspronkelijk in de 18e eeuw gemaakt door Britse soldaten tijdens de 18e eeuw, waarbij geneeskrachtige kruiden werden gebruikt als een manier om malaria te bestrijden.

Tegenwoordig mengt hij een mengsel van gin-tonicwater, over een grote hoeveelheid ijs gegoten en gegarneerd met een schijfje citroen. Deze typische zomercocktail biedt een zoetzure smaak voor zonneschijn.

Aperol Spritz

Zoet, levendig en verfrissend, het is de Italiaanse cocktail bij uitstek. Perfect om op warme zomerdagen met vrienden buiten te zitten, en is enorm populair tijdens de aperitieftijd.

Het werd opgericht in de jaren vijftig en is sindsdien geliefd bij generaties. Deze lichte en heerlijke cocktail bestaat uit 3 delen prosecco, twee delen Aperol en een scheutje frisdrank.

Negroni

Geliefd over de hele wereld vanwege de perfecte balans tussen droog en bitterzoet, werd het tussen 1919 en 1920 in Florence gecreëerd door de graaf die, moe van de gebruikelijke Americano, de barman vroeg om een ​​snufje gin toe te voegen in plaats van frisdrank. Eenvoudig maar verfijnd, de Negroni combineert gelijke delen gin, Vermouth, Campari en bitters, voor een totaal van zonneschijn.

Bloedige Mary’s

Hoewel er veel variaties bestaan, is het klassieke Bloody Mary-recept een van de gezondste cocktails die er zijn, met alleen kruiden, fruit en groenten erin.

Het traditionele recept maakt gebruik van wodka, tomatensap, citroensap, Worcestershire-saus, Tabasco-saus, selderiezout, zwarte peper en ijs, ideaal voor zomerse brunches.

Martini Droog

Verfijnd en chic, het is waarschijnlijk de bekendste cocktail ter wereld. Dit eenvoudige en elegante drankje werd begin 20e eeuw gecreëerd door een barman uit New York en is een must voor veel drinkers.

Gemaakt met gin en vermouth en gegarneerd met een olijf of een vleugje citroen, deze cocktail bevat in totaal 97 calorieën.

Moskouse muilezel

Kruidig, citrusachtig en aromatisch: de Moskouse Mule is een frisse cocktail, ideaal voor zomerfeesten en… Gemaakt in 1941 in Amerika door twee barmannen om de koffers van .

Door wodka, gemberbiet en limoensap te mengen met ijs in een koperen mok en gegarneerd met een schijfje limoen, biedt het een koele en verfrissende oplossing voor een warme dag in de zon.

Gimlet

De Gimlet is sterk en kruidig ​​en is een klassieke cocktail, gecreëerd door de Admiraal, die limoensap aan de gin heeft toegevoegd.

Wodka zuur

Het is een cocktail met een zoetzure smaak, 160 calorieën, bereid met wodka, vloeibare suiker en citroenzuur: het ziet eruit als een lichte en frisse drank.

Wodka Citroen

Als je op zoek bent naar iets soepelers of met minder calorieën dan Vodka Sour, dan is Vodka Lemon iets voor jou.

Fris en zoet, Lemon Vodka is gemakkelijk thuis te maken op een warme dag of te bestellen in de kroeg met vrienden. Het wordt bereid door wodka met limonade te mengen en bevat slechts 120 calorieën per glas.

Milaan-Turijn

Laag in calorieën maar rijk aan smaak, het is een extreem populair aperitief. Hoewel het een controversiële geschiedenis kent, omdat niemand echt weet wie het als eerste heeft uitgevonden, heeft het een nieuwe generatie zoetzure dranken geïnspireerd, zoals de Americano en Negroni.

Het is perfect voor elke gelegenheid en zeer gewild in de zomermaanden. Deze cocktail, die Vermouth, Campari en bitters combineert, heeft een rijke, onderscheidende smaak en bevat slechts .

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.