Hoofdgerechten

Wat zit er echt in Cordon Bleu? Je zou het niet geraden hebben

79views

Hoe vaak heb je het niet gekocht om een snelle maaltijd te maken? Dit rijke en hartige gerecht spreekt velen aan en is een hit omdat je het in de winkel al kant-en-klaar kunt vinden en mee naar huis kunt nemen om in een paar minuten te koken.

Het is ook gemakkelijk thuis te bereiden voor degenen die daar tijd voor hebben, want er zijn maar een paar ingrediënten nodig om uitstekende Cordon Bleu te maken. En dat is waar het verschil ligt, want in diegenen die al in de supermarkt zijn verpakt, laten we eens kijken welke!

Cordon bleu geschiedenis

Een gerecht uit de internationale gastronomie dat over de hele wereld erg populair is. Cordon bleu wordt gemaakt van kip- of kalkoenvlees, gepaneerd en gebakken in de oven of in de pan.

waar het voor het eerst werd uitgevonden rond de jaren 1940, werd geproduceerd in de klassieke versie met kalfsvlees gevuld met kaas. Daarna ontstonden er andere versies met kip- of kalkoenvlees, die zich over de hele wereld verspreidden.

Ondertussen werd gekookte ham aan de kaas toegevoegd, maar andere versies bevatten groenten zoals artisjokken, aubergines en champignons.

Het gerecht is zo lekker dat het echt overal populair is en . Bovendien is het snel te bereiden, vooral als je het in de supermarkt koopt. Met dit gerecht kun je in een paar minuten een diner bereiden en zelfs de meest veeleisende fijnproevers verwennen.

Maar zoals gezegd is er een merkwaardig detail ontdekt in verpakte cordon bleu, dat je moet weten om te weten hoe je moet kiezen. Laten we eens kijken wat het is!

Wat zit er in verpakte cordon bleu?

Nu we de oorsprong van de Cordon Bleu hebben uitgelegd en volledig hebben begrepen hoe het wordt gemaakt, is het tijd om te begrijpen wat er is ontdekt over dit gerecht dat kant-en-klaar in de supermarkt te vinden is.

Wat er ontdekt is, zijn verschillende merken cordon bleu. Alle merken cordon bleu die door de blogger werden geanalyseerd, bevatten een lager percentage cordon bleu dan de merken die thuis werden bereid.

Dat klopt, de percentages vlees die in de producten werden aangetroffen waren erg klein vergeleken met de zelfgemaakte producten. Hoewel het percentage kalkoen- of kippenvlees was opgenomen, varieerden de percentages van

Bovendien gebruiken de meeste bedrijven niet de edele delen van het vlees en wordt dit vaak mechanisch verdeeld. Deze procedure maakt het mogelijk om zoveel mogelijk vlees te gebruiken zonder rekening te houden met de beste kwaliteit.

Een blik op het etiket bij het kopen

Als je Cordon bleu koopt, is het raadzaam om te kijken wat er op het etiket staat. Wat als eerste opvalt, is het percentage vlees dat erin zit, vaak nog niet eens de helft.

Een ander feit waar je rekening mee moet houden is het feit dat er vlees zoals kip of kalkoen wordt gebruikt, maar gewoon op het etiket staat als kip of kalkoen. Dit betekent dat het vlees dat gebruikt wordt in de bereiding mechanisch gescheiden is.

De formulering dat , verwijst naar een verbinding geproduceerd uit dierlijk afval, dus zeker niet een product dat kwaliteit aangeeft.

Zoals opgemerkt door de blogger, sommige merken produceren dit internationaal bekende gerecht niet zoals ze zouden moeten als .

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.