Snacks

Zelfgemaakte veganistische soja ricotta kaas

85views

Ingrediënten Recept

1 L sojamelk
30 ml appelciderazijn of 30 ml onbehandeld citroensap
Q.b. Zout

Benodigd materiaal

Houten pollepel

Vaatdoek
Vaatdoek
Fuscella
Schotel
Transparante film

Vegan Ricotta Bereiding – Sojakaas

Giet de ongezoete (alleen biologische wordt aanbevolen) in een steelpan en breng het bijna aan de kook, waarbij je een gematigd vuur aanhoudt.
Giet de hete sojamelk in een en voeg de appelazijn toe. Roer gedurende een minuut. Dek af met huishoudfolie en laat 10 minuten staan.

Als alternatief voor ‘kun je een gelijke hoeveelheid citroensap gebruiken. Het ‘in de citroen (of het azijnzuur in de azijn) zal de stolling van de eiwitten in de kaas bevorderen, waardoor de wrongel wordt gevormd.


Na 10 minuten zal de wrongel gevormd zijn, zodat de wei gescheiden kan worden van de plantaardige ricotta. Bekleed een vergiet met een katoenen doek die niet naar afwasmiddel ruikt. Plaats het vergiet vervolgens boven een grote, smalle kom. Giet de gestremde sojamelk in het vergiet bekleed met de theedoek en laat het ongeveer anderhalf uur uitlekken, af en toe roeren om het proces te vergemakkelijken.


Zodra het grootste deel van de wei is gescheiden van de , zout naar smaak en roer de dikke wrongel met een houten lepel. In dit stadium is het mogelijk om de ricotta op smaak te brengen met specerijen en kruiden zoals peterselie, basilicum, paprikapoeder (voeg niets toe als je later pittige gerechten moet bereiden).

Haal de plantaardige ricotta uit de doek en doe het over in een kaaszeef: op deze manier krijgt de kaas de precieze vorm van een ricotta.
Als de consistentie niet naar wens is, laat de ricotta dan uitlekken (in de kaasvorm) om overtollige wei te verwijderen.
Bewaar in de koelkast en consumeer binnen 2-3 dagen.

Als je mijn recepten niet wilt missen, volg me dan ook op Facebook! Klik !

Abonneer je op onze nieuwsbrieven voor het laatste nieuws op onze site! Klik HIER!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.