Nagerecht

Zeppole di San Giuseppe, de fout die je recept verpest: we maken altijd fouten

418views

Zeppole di San Giuseppe, het zoete symbool van 19 maart

Het kan niet zonder deze heerlijke zoetigheden. Volgens de , moet deze donut met ed worden gefrituurd in hete olie en dan worden gegeten terwijl hij nog heet en dampend is, samen met een lekkere espresso.

Zeppole di San Giuseppe zijn niets minder dan overheerlijk met een toefje ed. Hoewel het een iconisch snoepje is, of beter gezegd een zoetwarenbereiding die verbonden is aan een specifiek feest, is er niets op tegen dat het ook op andere tijden van het jaar thuis wordt bereid.

Ze zijn perfect om als ontbijt te eten, maar ook als middagsnack of als dessert na het eten als je een beetje trek hebt en die onweerstaanbare zin in een toetje je overvalt.

Fouten die je moet vermijden bij de bereiding

De eerste fout die je moet vermijden is om jezelf persoonlijk te laten worden: je moet het recept stap voor stap volgen om een geweldig resultaat te krijgen. Om het deeg correct te maken, moet je één ei per keer toevoegen en goed mengen voordat je er nog een toevoegt.

Je moet ‘vertrouwen’ hebben in het recept en voorkomen dat je naar eigen fantasie en inspiratie extra ingrediënten toevoegt. De ingrediëntenlijst van het originele Napolitaanse recept is dat en laat geen variaties toe. Wees voorzichtig met de zeppole, want ze zwellen op tijdens het bakken, dus het is belangrijk om er niet te veel tegelijk te bakken, maar laat de juiste hoeveelheid ruimte tussen de ene zeppole en de andere.

De bereiding moet tot in de perfectie gebeuren, want dat is het geheim van een goede Zeppola di San Giuseppe.

Pas op dat de Zeppola de neiging heeft om leeg te lopen. Om dit kleine ongemak te vermijden, is de kwaliteit van de ingrediënten die gekozen worden voor de bereiding van het recept zeer belangrijk, zelfs fundamenteel. De suiker mag niet meer dan 4% van het gewicht van de bloem uitmaken. Het is beter om een zwakke soort 00 bloem te kiezen. Let ook op het bakken. Als je ze in de oven bakt, moet de temperatuur tussen 200/220°C zijn en daarna verlaagd worden naar 180°.

Nu alleen nog je handen in de koektrommel steken en aan de slag gaan met het maken van Vaderdagtaarten!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.