Nagerecht

Zoete bijvoeding: 3 snelle en gemakkelijke ideeën

139views

Als het bereiden van klassieke babyvoeding voor je baby al een uitdaging kan zijn, dan is het bereiden van zoete voeding nog moeilijker. Maar als je deze 3 recepten eenmaal kent, wordt het kinderspel.

De zoete babyvoeding

Als we het over zoete babyvoeding hebben, is het moeilijk om onderscheid te maken tussen zoete en zoute babyvoeding, omdat we in feite onder geen beding zout of suiker toevoegen. We weten dat deze drie elementen niet aanwezig mogen zijn in babyvoeding tot na de leeftijd van één jaar. Sommige mensen maken bezwaar en zeggen: “Maar zonder zout heeft babyvoeding geen smaak!”. Ten eerste is dit niet waar en ten tweede, ongeacht de smaak, doen we het voor het welzijn van de baby. Voor de leeftijd van één jaar hebben kinderen nog niet voldoende ontwikkelde nieren en daarom kunnen zout en suiker slecht voor ze zijn. Bovendien nemen ze die niet op dezelfde manier waar als wij. Tot enige tijd voor de voeding dronken ze alleen moedermelk (of groeimelk) en kenden ze alleen die smaak.

Zodra ze pap beginnen te ontdekken, beginnen ze nieuwe smaken te ontdekken. Dus een beetje Parmezaanse kaas is genoeg om de pap smaak te geven, maar hoe zit het met de ? Hoe vreemd het ook lijkt, zoete babyvoeding is nog makkelijker te bereiden dan ‘zoute’ babyvoeding. In feite hebben de crèmes voor babyvoeding die we op de markt vinden al een zoete smaak. We hoeven ze alleen maar te mengen met ingrediënten zoals melk of melkpoeder om zoete babyvoeding te maken, die geweldig is als ontbijt en tussendoortje voor onze kleintjes. Laten we samen 3 ideeën bekijken die heel gemakkelijk te bereiden zijn.

3 ideeën voor zoete babyvoeding

Laten we om te beginnen zeggen dat we voor elk van deze recepten melk als basis zullen gebruiken, omdat het soorten melk zijn die licht en vrij van potentiële allergene elementen zijn. We kunnen echter kiezen voor het gebruik van afhankelijk van de maanden dat de baby is op het moment dat we de pap bereiden. Laten we dus beginnen met een heel eenvoudige pap waarvoor je 2 ingrediënten nodig hebt.

  • Voor deze bereiding hebben we 150 ml van een van de hierboven genoemde soorten melk nodig, in dit geval betere groeimelk. We verwarmen het in een kleine steelpan zonder het aan de kook te laten komen. Daarna voegen we 2 speenkoekjes en de tapiocaroom toe. We voegen 1 eetlepel room per keer toe tot we een romige consistentie bereiken, bijna zoals yoghurt;
  • We beginnen net als bij het vorige recept zonder de koekjes toe te voegen, in dit geval kunnen we ook de andere soorten melk gebruiken. Zodra de melkpap klaar is, voegen we 100 g gehomogeniseerde appel- of perenvruchten toe;
  • In een kleine steelpan voegen we 100 ml melk en 1 in stukjes gesneden banaan samen. Op een zacht vuurtje verwarmen we de bananenmelk en koken het 15 minuten. Als de banaan gaar is, zal hij heel zacht zijn geworden, dus voegen we een eetlepel rijstroom toe. Als het te lopend is, voeg je nog een beetje room toe tot het mengsel romig is. Om het nog lekkerder te maken, voeg je een snufje kaneel toe. Als het kind aan wie we de maaltijd gaan aanbieden minder dan 8 maanden oud is, is het beter om alles te mengen met een miniblender.

Conclusies

Het bereiden van zoete maaltijden voor het spenen is heel eenvoudig. Deze voorstellen hierboven zijn slechts een paar ideeën, maar ze kunnen worden aangepast door zowel de gebruikte als de crèmes te veranderen, maar ook het soort fruit. Daarnaast kunnen we ook wat toevoegen voor een romiger tussendoortje. In elk geval kunnen deze maaltijden lauwwarm worden gegeten, maar ze zijn nog lekkerder als ze op kamertemperatuur worden gegeten.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.