Hoofdgerechten

Zuivelvrije, bloemvrije pruimenpudding: een perfecte optie voor een lekker weekendhapje

45views

De pruimenpudding is een klassieker die al generaties lang in de smaak valt. Dit dessert wordt traditioneel gemaakt met gedroogde pruimen, ook wel pruimen genoemd, die niet alleen zorgen voor een unieke textuur en diepe smaak, maar ook gezondheidsvoordelen bieden dankzij hun hoge vezelgehalte.

Het recept is in de loop der tijd geëvolueerd en vandaag de dag zijn er meerdere varianten met verschillende kruiden, likeuren en kooktechnieken, die de culturele diversiteit en persoonlijke voorkeuren in de keuken weerspiegelen. In ons land is de pruimenpudding wordt vaak gegeten als tussendoortje of dessert en is vaak te vinden op familiebijeenkomsten en festiviteiten, omdat de zoete en troostende smaak het tot de favoriet van velen maakt. De bereiding van deze pudding is meestal een eenvoudig proces, maar vereist aandacht voor detail om de gewenste textuur en smaak te krijgen.

Pudding is meer dan alleen een dessert, het is een uiting van traditie, een link naar het verleden en een uiting van culinaire creativiteit die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Hoewel de geschiedenis eeuwenoud is, blijft het een hedendaags en geliefd dessert, het bewijs dat sommige tradities de tand des tijds doorstaan en deel blijven uitmaken van ons leven.

Ingrediënten:

  • 3 pruimen.
  • 2 eieren.
  • 1 kopje bloem kan amandelmeel en bruine rijstmeel zijn.
  • Vanille-extract of citrusrasp.
  • Zoetstof.
  • Theelepel zuiveringszout of bakpoeder.

Bereiden:

Om hiermee te beginnen pruimenpudding Doe de eieren in een kom en voeg het vanille-extract of de citrusrasp en zoetstof toe – hoewel deze niet worden aanbevolen. commerciële zoetstoffen worden niet aanbevolen, omdat ze de darmflora vernietigen – als je natuurlijke Stevia hebt is dat de beste keuze, meng het door de eieren..

Snijd 3 pruimen in kleine blokjes en voeg ze toe aan de bereiding.

Voeg dan de bloem toe: zodat het niet gaat poffen, geen gluten bevatten en hoeft het niet geraffineerd te zijn, daarom hebben we amandelmeel gebruikt, gemengd met bruine rijstmeel..

Doe het mengsel vervolgens in een puddingschaal, vergeet niet om het in te spuiten met plantaardige olie om te voorkomen dat het blijft plakken en bak het 25 minuten in een voorverwarmde oven.

Dit recept voor pruimenpudding een hit is, zul je zien dat iedereen wil genieten van deze lekkernij die niet alleen lekker, maar ook gezond is.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.