Nagerecht

Acciuleddi een typisch Sardijnse carnavalstaart

128views

De acciuleddi zijn uitstekend geschikt voor , maar worden ook gebruikt bij andere Sardijnse festiviteiten in de streek Gallura. Ze worden bereid met een deeg van bloem, water, reuzel en eieren, dat, mits goed bewerkt, glad en homogeen is.
Van dit deeg worden slierten gemaakt met een diameter van ongeveer ½ centimeter per stuk, die vervolgens worden geweven in de vorm van kleine strengen, in het Sardijns is dat de kleine hoeveelheid garen die sinds de oudheid wordt gebruikt bij het weven.

Acciuleddi recept

Ingrediënten

  • 500 g 00 bloem
  • 200 g suiker
  • 90 g boter
  • een citroen, alleen geraspte schil
  • honing
  • olie (half zaad en half olijfolie) om te bakken

Leg op een snijplank de bloem op een hoop; breek in het midden het ei, giet er dan de suiker en de butto bij; kneed het deeg met vaardigheid en geduld tot het zacht en soepel is. Dek het deeg af met een doek en laat het ongeveer een uur rusten.

Neem het deeg, verdeel het in vele balletjes, waarvan je, door ze samen te drukken met je vingers, vele stokjes of kleine slangetjes kunt vormen van minstens 15 cm lang.

Vouw het stokje dubbel en rol de twee uiteinden op tot je veel vlechten krijgt. Na het wikkelen dompel je ze in kokende olie om ze te bakken en te bruinen.

Verwarm apart de honing boven een vlam, rasp de citroenschil erin en roer een paar keer met een lepel; dompel de vers gebakken en uitgelekte traccine erin en laat ze op een korte keukendoek liggen om de overtollige olie te absorberen.

Serveer ze warm of koud.

In het deeg kun je in plaats van alleen boter ook 50 g boter en 40 g reuzel gebruiken, de smaak zal dan beter zijn.

Aanbevolen wijn

De druif, die in Alghero werd geïntroduceerd ten tijde van de Spaanse overheersing, vond in de nederzettingen Sella en Mosca een perfecte natuurlijke habitat om te acclimatiseren. Intens, rijk en overtuigend aroma, aanhoudende tonen van rijp fruit met delicate florale tonen die kenmerkend zijn voor deze druivensoort. Omhullende en delicate smaak, elegante structuur met een volle en boeiende smaak. Schaaldieren en wit vlees.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.