Hoofdgerechten

Alleen meel, water en olie, nooit iets beters gegeten: echt onweerstaanbaar

73views

Er zijn een paar echt originele die, misschien, velen nog nooit hebben geprobeerd te maken en die echt binnen ieders bereik kunnen liggen.

Een snelle en gemakkelijke tweede gang

In de volgende regels willen we er een voorstellen die waarschijnlijk het juiste idee is voor als je niet veel tijd hebt voor het fornuis.

In het bijzonder hebben we het over een snelle en gemakkelijke. Dit is namelijk een zuivelproduct dat heel veelzijdig is in de keuken en zich heel goed leent voor veel verschillende bereidingen.

Het is echter geliefd bij veel mensen omdat het een aantal regionale variëteiten heeft. Zo vinden we er bijvoorbeeld een die wordt gemaakt met , en .

Dus laten we op dit punt geen kostbare tijd meer verspillen en specifiek kijken hoe je de lekkerste kunt maken. Je zult zien dat je geen koksvaardigheden nodig hebt om een goed resultaat te krijgen en dat jong en oud ervan zullen genieten.

Mezzelune met ricotta kaas, alles wat je nodig hebt is bloem, water en olie

Mezzelune met ricotta kaas

Met eenvoudige ingrediënten kun je smakelijke gerechten maken. Laten we eens kijken wat je kunt maken met niet veel meer dan bloem, water en olie.

Trefwoord Mezzelune met ricotta kaas

Ingrediënten

 • 4 kopjes tarwebloem
 • 5 gr zout
 • 30 gr boter
 • 250 ml water

Instructies

 • Doe eerst ongeveer 4 kopjes tarwebloem, 5 gram zout en 30 gram boter in een kom en meng en kneed alles met je handen.

 • Voeg dan 250 ml water toe en blijf mengen. Kneed tot het mengsel zo dik is als op de afbeelding.

 • Snijd de bal deeg doormidden, maak twee kleinere ballen, dek ze goed af en laat ze 20 minuten rusten.

 • Nadat de benodigde tijd is verstreken, neem je slechts één bal deeg, druk je deze plat met een deegroller, maak je cirkels met een kleine kom en gooi je vervolgens het extra deeg weg.

 • Leg op dit punt een theelepel ricotta in het midden van elke deegcirkel en sluit af tot een halve maan.

 • Bak nu de halve maantjes aan beide kanten in een koekenpan met hete olie op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn.

 • Je ricotta mezzelune zijn klaar om aan tafel geserveerd te worden.

Drankje voor bij de ricotta mezzelune

Ze vormen een smakelijk tweede gerecht dat waarschijnlijk de hele familie zal bevallen.

Behalve dat het een goed idee is, is het ook een makkelijk recept om te maken en zou het je niet lang voor het fornuis moeten kosten. Ten slotte, als je het ook wilt combineren met een passend drankje, dan moet je streven naar op zachte, geurige witte wijnen.

Als je je niet wilt vergissen en een wijn wilt kiezen die goed samengaat met ricotta, kies dan voor een glas van Orvieto.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.