Hoofdgerechten

Als ik niet weet wat ik moet bakken, rasp ik appels en maak ik deze 5 minuten traktatie

41views

Als je bezoek krijgt en je weet niet wat je snel in elkaar moet flansen voor een eenvoudige taart, dan is dit vandaag iets voor jou. We laten je zien hoe je een eenvoudige taart maakt met geraspte appels. Wacht nergens op en spring in de voorbereidingen voordat het te laat is, elke beginnende kok en chef-kok kan het!

Eenvoudige appeltaart met geraspte appels

Wat hebben we nodig?

Deeg:

  • 450 g gewone bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 g suiker
  • 100 ml olie
  • 2 eieren
  • 500 g appels – (4 grote geraspt met sap)

Overige:

  • favoriete jam – naar smaak
  • kokosvlokken – om te strooien

Lees ook:

Hoe we verder gaan:

1. Doe de bloem, het bakpoeder, de kaneel en de suiker in een grote kom. Giet vervolgens de olie erbij, voeg de losgeklopte eieren toe – meng en roer dan de geraspte appels met sap erdoor – meng goed en het deeg is klaar!

2. Bak het in een voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten op 180°C tot het mooi goudbruin is.

3. Verwijder na het bakken het bakpapier, bestrijk met je favoriete jam en bestrooi met kokosvlokken.

4. Serveer het met liefde en veel smaak.

Lees ook:

Vrienden we wensen jullie een goede smaak!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.