Nagerecht

Apulische amandelcrisp met volkoren suiker

127views

Een eenvoudig en heerlijk dessert dat erg geliefd is bij kinderen, vooral voor de kerstperiode. Het geeft een intense smaak af aan het gehemelte dankzij het langzaam roosteren van amandelen uit Zuid-Italië,

Ingrediënten

500 g amandelen

2 biologische citroenen

500 g volkoren rietsuiker

extra olijfolie van de eerste persing

Apulische amandelcrunchy bereiden

Blancheer de amandelen een paar minuten in een pan met kokend water en laat ze goed uitlekken. Droog ze af en rooster ze lichtjes in de oven, zorg ervoor dat ze niet aanbakken. Doe de schil van twee citroenen bij de amandelen en hak ze grof in een blender.
[adrotate banner=”17″]
Giet de suiker in een hoge steelpan en smelt het op hoog vuur. Zet de oven aan, die al heet moet zijn, leg de amandelen op een bakplaat, vermijd overlapping van de amandelen, en bak ze ongeveer 10 minuten op 150°. Je merkt dat ze perfect geroosterd zijn wanneer ze goudbruin zijn en een heerlijk aroma je keuken doordringt. Doe ze in een blender en hak ze grof.

Zet de suiker en twee eetlepels water in een hoge steelpan op het vuur. Kook op hoog vuur onder voortdurend roeren met een houten lepel.

Voeg de suiker toe en roer om het in de gesmolten suiker op te nemen.Blijf roeren tot de suiker perfect gekarameliseerd is’ Zodra de juiste consistentie is bereikt, zet je het vuur uit en giet je het mengsel op een marmeren oppervlak ingevet met olie en met een spatel spreid je het gelijkmatig uit zodat het een laag van 1/2 cm vormt.Laat het afkoelen.

Snijd de crisp in reepjes of ruitjes, wikkel elk stukje crisp in folie en doe ze in een glazen pot zodat je ze enkele maanden kunt bewaren.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.