Nagerecht

Begin van warm lenteweer, hausse aan ijsjes en ijslolly’s

131views

Ongewoon warm lenteweer zorgt ervoor dat de consumptie van ijs buiten het seizoen vliegt en het hoogste niveau bereikt sinds het begin van het jaar met een stijging van 30 procent in maart ten opzichte van de voorgaande maand. Dat schat Coldiretti, die benadrukt dat de gunstige klimatologische omstandigheden een sector die meer dan 2,5 miljard factureert, al bij voorbaat in beweging hebben gezet.

De klimaatveranderingen met de tendens van het weer hebben ook invloed op de consumptietrend die op de nationale markt ongeveer 6,5 kilo per hoofd van de bevolking is toegenomen, gelijk aan ongeveer 380 duizend ton per jaar, maar het uitbreiden is de export met uitstekende vooruitzichten, niet alleen in Europa, maar ook in Amerika en Azië.

Veruit favoriet zijn de historische smaken, ook al – benadrukt Coldiretti – is er een groeiende tendens in de verschillende ijssalons om specialiteiten van het huis aan te bieden, die voldoen aan de verwachtingen van de verschillende doelgroepen, traditioneel, buitenlands, naturalistisch, diëtistisch of veganistisch.

Er zijn er ongeveer 40 duizend in Italië waar naar schatting meer dan 150 duizend mensen werken, maar de impact op de aanverwante industrieën is ook relevant met het gebruik van 220 duizend ton, 64 duizend ton suiker, 21 duizend ton vers fruit en 29 duizend ton grondstoffen.

Het belang van vers Italiaans fruit en melk bij de bereiding van het echte werk moet dus benadrukt worden waar, helaas, substituten van lage kwaliteit de overhand dreigen te krijgen. Het is de moeite waard om te wijzen op de recente opkomst in Italië van agrigelaterieën die de herkomst van de grondstof garanderen van de stal tot het kopje met smaken variërend van ezel tot geitenmelk tot buffel.
[adrotate banner=”5″]
In agrigelaterie wordt speciale zorg besteed aan de selectie van ingrediënten, van melk tot fruit, die strikt vers zijn met nul-kilometer smaken, omdat ze worden verkregen uit lokale producten die niet hoeven te worden vervoerd met middelen die energie verspillen en het milieu vervuilen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.