Nagerecht

Chocoladepudding voor het recyclen van chocolade-eieren

184views

Het is nu een week na Pasen en als je je nog steeds afvraagt hoe je chocolade uit eieren kunt hergebruiken, dan is dit het juiste recept voor jou. Chocoladepudding is een snel en gemakkelijk recept, perfect om melkchocolade op een smakelijke manier te recyclen. De pudding die je volgens dit recept bereidt, kun je maximaal twee of drie dagen in de koelkast bewaren. Naast dit recept kunnen de eieren ook worden hergebruikt om taarten en cakes te maken die perfect zijn om te serveren als ontbijt of als lekker tussendoortje.

Recept Chocoladepudding met paaseieren

  • 350 ml melk
  • 200 ml vloeibare room
  • 3 dooiers
  • 100 gram hele ruwe rietsuiker
  • vanillezaadjes
  • 220 gram chocolade van paaseieren
  • 10 gram voedselgelatine

Om de chocoladepudding te bereiden, doe je eerst de melk en de room in een steelpan. Zet op het vuur en breng aan de kook. Klop apart de eidooiers met de suiker en vanillezaadjes. Hak de chocolade fijn en doe deze in het steelpannetje met de melk en het brood zodat hij helemaal gesmolten is. Week de voedselgelatine een paar minuten, knijp goed uit en voeg toe aan het melk-chocolademengsel. Mix met een dompelmixer zodat de gelatine volledig is opgelost. Laat afkoelen en voeg dan de losgeklopte eieren en suiker toe aan het chocolademengsel. Roer tot een glad en homogeen mengsel.

Doe het mengsel over in eenpersoonsvormpjes en zet ze 5-6 uur in de koelkast om op te stijven. Haal uit de koelkast en serveer.

Als je wilt, kun je er slagroom en een framboos bovenop doen, of slagroom en kaneelpoeder of zelfs koekjes de klassiekers zijn kattentongen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.