Hoofdgerechten

Bij mij thuis eten we alleen gegratineerde bloemkool in de light versie, we zijn altijd op dieet

39views

Iedereen houdt van gegratineerde bloemkool, zelfs de kleintjes thuis eten het, knapperig precies goed, ontdek de light versie, wij zijn thuis altijd op dieet.

Laten we eerlijk zijn, niet iedereen houdt van bloemkool, mensen vallen vaak liever terug op andere ingrediënten. Na het ontdekken van dit recept, een beetje herzien omdat het de toevoeging van béchamelsaus bevatte, eet iedereen het thuis, zelfs als we op dieet zijn.

Een veelzijdig bijgerecht dat je bij elk hoofdgerecht kunt serveren, vlees, vis, omelet, kaas, je hebt keuze te over. De bereiding is eenvoudig en kost maar een paar minuten. Volg ons sprintrecept stap voor stap!

Gegratineerde bloemkool light, zonder béchamel, maar net zo lekker

Om de kleintjes thuis aan de bloemkool te krijgen, maak ik het gegratineerd en voeg ik een beetje kaas toe, maar in plaats van béchamelsaus voeg ik een beetje roomkaaspasta toe, wat zeg je ervan dat je het ook wilt proberen? Niets ingewikkelds, een bijgerecht dat je zonder moeite en in een paar minuten kunt klaarmaken.

Als het restjes zijn, bewaar ze dan 2 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Ingrediënten voor 4 personen

800 g bloemkool
50 g geraspte Parmezaanse kaas
50 g pecorino romano q.b.
lichte roomkaas q.b.
een beetje paneermeel
nootmuskaat naar smaak
fijn zout naar smaak

Werkwijze voor gegratineerde bloemkool

Om dit bijgerecht te bereiden maken we de bloemkool schoon, verwijderen meteen de buitenste bladeren, verdelen hem in roosjes, doen ze in een vergiet en wassen ze onder stromend water. Kook ruim water in een steelpan en voeg zout toe, giet het over de roosjes en als ze zacht zijn geworden, kunnen we ze overgieten in een kom en laten uitlekken.

Dan nemen we een ovenschaal en doen er wat paneermeel in, voeg de bloemkool toe met wat lichte roomkaas, meng voorzichtig.

Lees ook:

Lees ook:

Voeg de pecorino romano en geraspte parmezaanse kaas, nootmuskaat, zout en paneermeel toe. Plaats in een hete oven en bak op 200° gedurende 15 minuten, we raden aan de grillfunctie in te stellen.

Lees ook:

Als het gaar is, uitzetten en opdienen, wie dat wil kan zaden toevoegen zoals sesam, maanzaad.

Eet smakelijk!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.