Hoofdgerechten

Ik maak een salade van 100 kcal en dat is mijn dagelijkse lunch: ik val als een gek af, niet met intermittent fasting

38views

Het is niet nodig om intermittent fasting te plannen als we een salade als deze in ons dieet opnemen, slechts 100 calorieën

Hoe vaak is ons dit niet verteld, zelfs in de familie, en we wisten dat het niet waar was. Maar het is maar een salade’, is een van de meest voorkomende en meest misplaatste zinnen die we in de keuken kunnen horen: want in werkelijkheid is een salade genoeg, als hij in de juiste wereld wordt gemaakt.

Binnenin zit in feite het hele geheim om je goed te voelen en de lente, die voorafgaat aan de grote explosie van zomergroenten, is perfect om mee te beginnen. Elke gelegenheid is goed om een lekkere salade te maken en deze salade met 100 calorieën is mijn dagelijkse lunch geworden.

100 kcal salade, het geheim is er maar één: geweldig eten

Wat is het geheim van deze lichte maar voedzame salade? De basis is bulgur, een perfect voedingsmiddel voor mensen die op dieet zijn omdat het verzadigend werkt, zoals alle hele granen. Het is ook zeer vezelrijk en snel klaar te maken. Het geheim? Kook het in twee keer zijn gewicht aan water en in een paar minuten is het klaar.

Ingrediënten (voor 2 personen):
250 g bulgur
8 kerstomaatjes
1 rode ui
500 ml water
2 selderijstengels
2 eetlepels zwarte Gaeta olijven
3 eetlepels olijfolie
4 basilicumblaadjes
4 muntblaadjes
zout naar smaak
peper naar smaak

Salade stap voor stap bereiden

De eerste stap is het koken van de bulgur. Volg gewoon de instructies op de verpakking, maar het is in ieder geval eenvoudig. We gieten al het water, koud, in een pan en dan de bulgur.
We zetten het aan en wachten 10-12 minuten: de bulgur zal het vloeibare deel geabsorbeerd hebben en dus gaar zijn.
We gieten het dan in een kom en laten het afkoelen terwijl we de rest van de ingrediënten voor onze lichte salade.
We wassen de cherrytomaatjes, snijden ze in tweeën of in partjes, afhankelijk van de grootte. Daarna maken we de selderijstengel schoon door de draderige delen te verwijderen. We wassen hem goed, drogen hem af en snijden hem in stukjes.

We voegen de kerstomaatjes en de selderij bij de nu warme bulgur, dan ook de dungesneden rode ui en ontpitte zwarte olijven. We brengen op smaak met olijfolie, een snufje zout en wat versgemalen peper.
We maken het af met gehakte basilicum en munt, die niet alleen smaak maar ook frisheid toevoegen. Meng alles met een houten lepel door elkaar en laat het minstens 20 minuten goed op smaak komen in de koelkast. Dit is een salade om koud te eten, zelfs in de lente.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.