Hoofdgerechten

Citroenen en gezondheid: citrusvruchten die nu dubbel zo goed voor je zijn

36views

Citroenen en gezondheid, een onafscheidelijke band: onder de mooiste en meest geurige lentevruchten zijn deze citrusvruchten met de kleur van de zon ook geweldige bondgenoten van een . Rijk aan vitamine C dat cellulaire veroudering tegengaat en het immuunsysteem versterkt, vezels die bijdragen aan de darmgezondheid, minerale zouten zoals kalium, ii zijn ook essentieel in de keuken ze kunnen worden gebruikt om tweede gangen en bijgerechten op smaak te brengen, om veel voorgerechten bijzonder te maken (denk bijvoorbeeld aan) en ze verfraaien een lange lijst desserts.

Citroenen en gezondheid en Citroenen voor onderzoek door de Umberto Veronesi ETS Foundation

Nu, in maart, is het tijd voor , en door ze ter tafel te brengen kunnen we ook het onderzoek tegen kanker ondersteunen: van 3 tot 16 maart 2024 keert “Citroenen voor onderzoek” terug, het project dat tot stand kwam dankzij de samenwerking tussen Fondazione Umberto Veronesi ETS en het benefietbedrijf Citrus l’Orto Italiano. Een heel belangrijk project dat acht jaar lang het werk financiert van artsen en onderzoekers die besloten hebben hun leven te wijden aan uitstekend wetenschappelijk onderzoek ter bestrijding van tumoren, een van de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld.

Hoe deel te nemen

Om deel te nemen aan het initiatief, koopt u eenvoudigweg de speciale 500 grams netten gemerkt met een duidelijk herkenbaar label die je vrijwel overal tegenkomt. Dat zijn ze inderdaad verspreid over heel Italië in supermarkten, hypermarkten en discountwinkels die zich bij het initiatief aansluiten. Ze bevatten Siciliaanse primofiore-citroenen, zo genoemd omdat ze worden verkregen vanaf de eerste bloei van de planten. De netvliezen ze kosten twee euro, waarvan Citrus 40 cent doneert aan de Umberto Veronesi ETS Foundation. Een initiatief mede mogelijk dankzij Federdistribuzione, die het tot nu toe mogelijk heeft gemaakt om het jaarlijkse werk van 45 professionals te financieren.

Waarom het belangrijk is om wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen

“Het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek is een constante en collectieve inzet waarvan het doel is om een concrete bijdrage leveren aan het verbeteren van de levens van duizenden zieke mensen“, merkte op Monica Ramaioli, algemeen directeur van de Umberto Veronesi ETS Foundation. “Juist om deze reden blijft de Stichting de missie van haar oprichter al meer dan twintig jaar volhouden door de beste onderzoekers en projecten met het hoogste wetenschappelijke profiel te financieren, gekenmerkt door het vermogen om snel resultaten van het laboratorium over te dragen naar de klinische praktijk bij patiënten.” .

Ook dit jaar is de getuigenis van het initiatief “i Limoni per la Ricerca” voedselmentor en wetenschappelijk communicator voor de Umberto Veronesi ETS Foundation. “Ik heb besloten om met groot enthousiasme mijn betrokkenheid bij dit belangrijke project te hernieuwen, waardoor we opnieuw talrijke onderzoekers kunnen financieren die dagelijks werken aan het verbeteren van de gezondheid van ons allemaal. Citroenen voor onderzoek – zei Marco Bianchi – hebben op zichzelf een grote intrinsieke waarde, omdat ze nuttig zijn om te herinneren hoe fundamenteel onderzoek is voor constante wetenschappelijke vooruitgang.”

Bezoek de websites van Citrus l’Orto Italiano (www.citrusitalia.it) en Fondazione Veronesi voor de volledige en bijgewerkte lijst van merken die aan het initiatief deelnemen.
(www.fondazioneveronesi.it).

Andere artikelen van La Cucina Italiana die u wellicht interesseren

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.