Snacks

CRESCENTINA BOLOGNESE

81views

De oorsprong van de crescentine gaat terug tot de Longobardische overheersing die begon met de invasie van 568 na Christus. In die tijd was er reuzel beschikbaar, het ingrediënt dat gebruikt werd om ze te bakken.

Op de tafels van Emilia ontbreekt het nooit en wordt het op verschillende manieren genoemd: Bologna ”, Parma en Piacenza ”, Ferrara ”, Modena ”.

[adrotate banner=”21”]

  • 500 g van 0
  • 30 g boter
  • 250 g lauw water
  • 125 ml mousserende witte wijn
  • 125 ml melk
  • 25 g biergist
  • 20 g suiker
  • zout
  • arachideolie om te bakken

Los de biergist en suiker op in het lauwwarme water, voeg de melk en wijn toe. Kneed de bloem met de vloeistof en de zacht geworden boter tot je een zachte, gladde deegbal hebt. Doe de deegbal in een diepvrieszak en leg hem een uur in de koelkast.

Doe in een koekenpan (een ijzeren koekenpan is ideaal) ruim arachideolie en verhit het. Het is aan te raden om het op deze manier te doen omdat ze ruimte nodig hebben om te drijven en te draaien. Haal het deeg eruit, leg het op een snijplank en rol het met een deegroller 4-5 mm hoog uit. Snijd het met een deegsnijder in rechthoeken van ongeveer 4×5 cm en bak ze in kokende olie. Laat ze drogen op vloeipapier. Ze moeten opzwellen en bruin worden en omgedraaid worden om beide kanten te bakken. De baktijd moet 10 seconden per kant zijn. Serveer warm met zachte kazen zoals stracchino en squaquerone pinzimonio (wortels, selderij, lente-uitjes) en eet met je handen.

Tips en curiosa

De wijn die bij dit gerecht past is . De kleur is licht robijnrood en hij is sprankelend.

Soms maak ik ze met vrienden, familie of kennissen voor wie ik graag echt lekkere en goede crescentine maak, ik durf dan biologische bloem uit onze streek te gebruiken.

Ik heb veel meelsoorten geprobeerd en ik kan heel goed overweg met meelsoorten uit de

Il Molino Ronci biologisch meel wordt sinds 1990 geproduceerd in de bergen van en . De gebruikte granen zijn 100% Italiaans en worden lokaal verbouwd op slechts een paar kilometer van de molen. Het malen met stenen en het gebruik van waterkracht zorgen voor meel met de smaak en geur van vroeger.
Ze zijn vrij van additieven en conserveringsmiddelen en moeten snel worden geconsumeerd. Ze behouden hun heilzame eigenschappen en voedingswaarden.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.