Nagerecht

De feilloze truc van Paul Hollywood voor extra kleverige chocoladekoekjes

169views

De feilloze truc van Paul Hollywood voor extra kleverige chocoladekoekjes

Gezien het feit dat Paul Hollywood zijn carrière heeft doorgebracht als hoofdbakker voor chique hotels en als jurylid bij ‘The Great British Bake Off’, zou je verwachten dat hij weet hoe hij een stevig chocoladekoekje moet maken – en daar heb je gelijk in. Deze kleine lekkernijen zijn al een voorbeeld van simpel op zijn best, maar Hollywood biedt een makkelijke tip die ze kan omzetten in delicatessen van een hoger niveau. Het enige wat je nodig hebt zijn kleine stukjes chocolade.

De sleutel van Hollywood tot een verheven koekje is het verbergen van een chocoladegeheim in het midden. Voordat u uw koekje gaat bakken, raadt hij aan om in elke schep een beetje hol te maken, een beetje chocolade erin te doen en uw koekje opnieuw te vormen zodat het midden volledig bedekt is. “Met dat extra stukje chocolade aan de binnenkant, als je het openbreekt, valt de kleverige smaak van de chocolade er gewoon uit en het is heerlijk”, vertelde Hollywood. Dit zal niet alleen helpen voorkomen dat je dessert uitdroogt, maar het is ook een gemakkelijke manier om gevulde koekjes te maken zonder dat je er een hele reeks andere ingrediënten bij nodig hebt – en wie houdt er niet van extra warme, gesmolten chocolade?

Iets onderbakken voor de meest smakelijke resultaten

Bij het kiezen van de vulling voor uw met chocolade gevulde koekje kunt u creatief aan de slag. Breek voor elk koekje een vierkant af van een chocoladereep, maar kies een smaak waar je van houdt – of het nu melk, puur, wit of halfzoet is, of een smaak zoals zeezout, hazelnoot of framboos. Als je vierkant niet in een inkeping past, kun je ook elk bolletje deeg platdrukken, de vulling erop leggen en het vervolgens vouwen en oprollen tot een balvorm. Je kunt ook een cluster chips gebruiken, maar een stuk chocoladereep is gewoon dikker en gemakkelijker om mee te werken.

Als het tijd is om de oven in te gaan, wil je de koekjes misschien een klein beetje onderbakken, zodat het midden mooi zacht blijft. Zolang de randen goudbruin zijn, is het geen probleem als het midden van je desserts nog bleek is, vooral omdat ze nog een paar minuten blijven bakken zodra ze weer op het aanrecht staan. Om optimaal van deze lekkernijen te genieten, eet je ze warm en vers uit de oven terwijl de vulling nog smelt. Maar maak je geen zorgen als je ze niet allemaal in één keer kunt opeten, want restjes kunnen altijd ongeveer 15 seconden in de magnetron worden bewaard om vergelijkbare resultaten te bereiken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.