Keukengeheimen

Het glazuur met drie ingrediënten dat Jacques Pépin gebruikt voor zalm met een zoete hitte

171views

Het glazuur met drie ingrediënten dat Jacques Pépin gebruikt voor zalm met een zoete hitte

Dus je hebt besloten om zeevruchten te eten als avondeten en je hebt je zalmfilets uit de supermarkt al ingeslagen. Het enige wat je nog moet doen? Bedenk hoe je ze wilt koken. Hoewel die er schijnbaar zijn, komt het maar al te vaak voor dat je vastloopt in een culinaire sleur, vooral als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke methode die niet al te veel tijd of ingewikkelde vaardigheden vereist. Maar als je er een frisse, nieuwe draai aan wilt geven zonder een heleboel extra stappen te moeten zetten, hebben wij de perfecte suggestie: verander gewoon je glazuur!

Als het gaat om een ​​vis die zo veelzijdig is als zalm, zijn er net zoveel smaken om hem mee te combineren als er manieren zijn om hem te koken. Dus als je dezelfde oude citroen-knoflook-, teriyaki- of gember-sojasausdressing beu bent, neem dan een pagina en breng een beetje zoete hitte aan. Zijn geheim? Een eenvoudig glazuur gemaakt van slechts drie ingrediënten: ketchup, hete chili-olie en geroosterde sesamolie. De combinatie van smaken in Pépin’s saus klinkt voor sommigen misschien verrassend. Het wijkt zeker af van de citrus- of kruidachtige sauzen waar je misschien aan gewend bent, maar dat is ook het punt.

Zoete en kruidige smaken passen goed bij zalm

De legendarische Franse chef-kok, voedingsvoorlichter en auteur van kookboeken deelde deze thuiskooktip voor het upgraden van zalm tijdens een deel van zijn PBS-serie: “.” In de clip stelt Pépin voor om een ​​eetlepel ketchup, een scheutje pittige olie en ongeveer een halve theelepel geroosterde sesamolie te mengen om zijn visglazuur te creëren, hoewel hij er ook aan toevoegt dat je de pittige olie kunt vervangen door vrijwel elke hete saus van uw keuze. De magie zit in de combinatie van zoete en kruidige smaken.

Ketchup zorgt voor een zoete, pittige toets van tomaat, terwijl de pittige chili-olie (of hete saus) de hitte opwekt. De geroosterde sesamolie maalt ze ondertussen allebei met een subtiel zoete, aardse en nootachtige smaak. Het is een geniale balans die goed samengaat met het delicate smaakprofiel van de vis. (Het is natuurlijk mogelijk om zoetheid op andere manieren met warmte te combineren, zoals wij doen in onze .)

De chef-kok smeert het robijnrode glazuur op de bodem en bovenkant van zijn zalmfilets voordat hij ze in de oven legt om te bakken. Maar of u uw vis nu liever stoomt, dichtschroeit, in de lucht bakt of à la Pépin bakt, het kan niet fout gaan om dit smaakvolle glazuur eens te proberen. En je dacht dat je geen nieuwe manieren meer zou hebben om zalm te eten.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.