Nagerecht

De regels voor het bereiden van de perfecte taart

89views

Vraag je je af hoe je thuis de magische sfeer van een banketbakkerij kunt nabootsen en de perfecte taart kunt bereiden? Volgens AMPI, de prestigieuze Accademia Maestri Pasticceri Italiani (Italiaanse Academie van Meesterbanketbakkers), zijn er precieze regels om thuis de perfecte taart te bereiden, net zoals een echte banketbakker dat zou doen in zijn eigen banketbakkerij.

Een taart is pas perfect als hij mooi is om naar te kijken en lekker om te eten. Het kan dus niet mooi zijn maar smakeloos, net zoals het niet lekker kan zijn maar esthetisch lelijk. Het oog wil altijd zijn deel, maar het gehemelte ook! Kortom, geen van de zintuigen mag ongelukkig zijn, zelfs de reukzin niet (de taart moet lekker ruiken).

Hoe je de perfecte taart bereidt volgens patissiers

De eerste stap voor thuis een perfecte taart bereiden is de juiste keuze van grondstoffen te gebruiken. Men moet de ingrediënten en let op waar ze vandaan komen. Het klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet: gebruik alleen verse, eersteklas ingrediënten.

De tweede stap is het recept volgen stap voor stap, zonder veranderingen aan te brengen of creatief te worden (vooral als je geen tovenaar in de keuken bent, maar een neofiet). Let op de juiste doseringen te gebruiken en de procedure. Gebruik altijd de weegschaal om de doses van de afzonderlijke ingrediënten te zien.

In de keuken is het belangrijk om het gereedschap van het vak. Je kunt een planetaire machine kopen die alles doet: mengen, kloppen, verwarmen, kneden.

De derde regel is eenvoud. Stort je niet op grote, ingewikkelde recepten alleen maar omdat je fan bent van Bake off Italia en Masterchef. Volg niet de nepgoeroes op sociale media die verzonnen recepten maken die moeilijk na te maken zijn, maar vooral moeilijk te verkrijgen. Veel beter is het om te kiezen voor traditionele desserts, misschien appel of oma’s pruimentaart of taart. Zo breng je niet alleen een dessert op tafel, maar ook een herinnering. Het is dus essentieel om het juiste recept te kiezen – eenvoudig, precies en traditioneel.

Andere regels voor het maken van goede en mooie taarten

De vierde regel voor een perfecte taart bereiden zoals in gebak maken is esthetiek. Omdat het oog altijd zijn deel wil, is het belangrijk om de taart te verfraaien met poedersuiker, klontjes room of fruit, afhankelijk van het recept. Uiterlijk telt net zo zwaar als smaak, zelfs als het een zelfgemaakte taart is. Een taart die er goed uitziet is ook aangenamer om te proeven en stimuleert de smaakpapillen.

De vijfde regel is om een taart te kiezen die weinig tijd kost om te maken en waar je vooral weinig geld aan hoeft uit te geven.

De laatste regel is duurzaamheid. Zelfs als je thuis bent, moet je niets verspillen of weggooien en het is beter om producten van kleine producenten te kopen in plaats van in de supermarkt.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.