Snacks

Tomatensaus voor Napolitaanse pizza

89views

Napolitaanse pizza is een van de beroemdste specialiteiten uit de traditionele keuken van Zuid-Italië en kan alleen pizza worden genoemd als hij volgens de traditie wordt gemaakt. Bekend over de hele wereld en een symbool van de Napolitaanse essentie, bestaat het originele recept voor Napolitaanse pizza uit heel weinig ingrediënten, maar alleen met de juiste doseringen en stappen krijg je een optimaal resultaat.

Er zijn twee canonieke versies van de Napolitaanse pizza, maar in beide zijn de hoofdrolspelers een van de symbolische ingrediënten van de mediterrane keuken: tomaat en . Hier is het traditionele recept voor pizzasaus.

Recept voor het maken van tomatensaus voor pizza

  • – 500 g San Marzano tomaten – zuiveringszout – zout
  • OPTIONEEL:- basilicum,- oregano,- knoflookteentjes,peper
  • Gemakkelijk
  • 15 minuten
  • 5/6 personen

Tomatensaus voor pizza bereiden

Om de , goed de tomaten onder stromend water en de steel met behulp van een mes. Doe ze een paar minuten in een pan met kokend water en pel dan voorzichtig eerst het velletje en dan de zaadjes, nadat je ze doormidden hebt gesneden. Volgens de ‘puristen’ zijn dit de beste tomaten, maar als ze er niet zijn, kunnen gewone worden gebruikt (gepelde tomaten kunnen ook worden gebruikt, in welk geval de bovenstaande stap moet worden overgeslagen).

Doe de tomaten zonder vel en zaadjes in een zeef tot een gladde, homogene pulp is verkregen. Haal de overgebleven pulp van de bodem van de zeef en doe dit bij de rest van de saus.

Nu hebben we de saus nodig: omdat het niet dient om de saus in evenwicht te brengen: dit is een valse mythe! in plaats daarvan een en roer, proef of de zuurgraad is gecorrigeerd: als de saus nog steeds te zuur is, voeg je gewoon nog een snufje bicarbonaat toe.

Pas de zuurgraad van je tomatenpizzasaus aan, voeg een snufje zout toe en je saus is klaar! De door Napolitaanse pizzabakkers aanbevolen doseringen zijn ongeveer , dus je kunt ongeveer 5 pizza’s maken met deze saus.

Volgens het Napolitaanse recept moet de tomaat puur worden gebruikt, zonder toevoeging van kruiden, behalve een paar aan het einde van het koken. Aan de tomatensaus moet daarentegen een flinke scheut, een snufje fijngehakte, ongepelde kruidnagels en een beetje zwart worden toegevoegd. Laat de ingrediënten ongeveer 30 minuten marineren en verwijder de knoflook kort voor gebruik. De pizzasaus in ieder geval: als je hem kookt, kun je hem gebruiken als saus voor pasta.

De jouwe is klaar: nu is het tijd om te bereiden

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.