Nagerecht

Dit is de beste handgemaakte colomba: wat kost het en waar vind je het?

171views

Met de paasfestiviteiten in aantocht begint het koopseizoen en zoals elk jaar zullen we ook dit jaar weer zien wat volgens de experts de beste ambachtelijke producten zijn. Ook de mening van de consument, die het belangrijkst is, zal aan bod komen.

Pasen wordt overal ter wereld gevierd: het herdenkt een zeer belangrijke christelijke gebeurtenis, de wedergeboorte van Jezus. Elk land dat Pasen viert, heeft zijn eigen gewoonten en tradities. Hetzelfde geldt voor ons land: in elke regio wordt Pasen gevierd met de Via Crucis. Elke Italiaanse regio heeft echter zijn eigen paascake bij uitstek. Hoewel we allemaal weten dat de colomba, een klassieker zoals panettone met Kerstmis, nooit mag ontbreken op tafels.

Colomba artigianale: waar vind je de beste in 2023?

Jarenlang werden traditionele feestelijke desserts (zoals panettone, pandoro en duiven) geboycot omdat ze als ‘oude’ desserts werden beschouwd. Dankzij nieuwe jonge chef-koks maken oude smaken sinds enige tijd echter een comeback met interessante variaties. Er is een toenemend verlangen naar echtheid, naar authentieke smaken maar vooral om te genieten van grondstoffen van uitstekende kwaliteit.

Een herovering voor banketbakkerijen werd altijd beschouwd als een hybride: een verpakt product dat alleen als symbool werd gegeven maar niet werd gewaardeerd.

Zoektocht totdat de concurrentie om de beste producten begon. Er zijn allerlei soorten duiven in supermarkten. Het past perfect in de categorie van wat gebruikelijk is om te geven op christelijke feestdagen.

De duif heeft zijn plaats met Pasen. Het kopen van een ambachtelijke taart kan echter veel meer geven: het stelt ons in staat om alle smaken van de gekozen ingrediënten op een aparte manier te proeven en te voelen.

Zoals zoveel traditionele gerechten is ook deze taart meerdere keren herzien. We vinden pistache, met of zonder gekonfijt fruit, geglazuurd met amandelen of zonder… Kortom, noem maar op! Er zijn ook een paar variaties speciaal voor de meest verfijnde fijnproevers.

Natuurlijk worden mensen met intoleranties of allergieën niet vergeten: je kunt ambachtelijke producten eivrij, lactosevrij of notenvrij kopen. Dit jaar daagden twee bakkerijen uit Zuid-Italië de bakkerijen van Italië uit en wonnen voor de beste colomba

Welke bakkerij verkoopt de beste ambachtelijke duif

De winnaar werd uitgeroepen door de (Italiaanse confederatie voor banketbakkerschocolade-ijs), een federatie die kan bogen op de aanwezigheid van afgevaardigden uit verschillende Italiaanse regio’s, maar ook van subafgevaardigden uit elke Italiaanse provincie. Een federatie die streeft naar samenwerking met verenigingen, professionals uit de sector en groothandelaren. En het was van hen dat de winnende duif, zowel klassiek als innovatief, werd beoordeeld.

Voor de categorie innovatief werd de colomba van de banketbakkerij gekozen waarin ze een taart creëerden met een heerlijke Santa Rosa crèmevulling.

In plaats daarvan, voor de klassieke categorie, was de winnaar de meester banketbakker, die zijn banketbakkerij heeft in precies een. In het bijzonder van de klassieke colomba, werd de prijs toegekend voor de Alveolatura, dat wil zeggen, de grootte en hoeveelheid van alveoli (gaatjes) aanwezig in het deeg eenmaal gebakken, evenals de eerste keuze van de gebruikte ingrediënten.

Waar kunnen we het kopen?

Voor iedereen die het wil proeven of er een leuk paascadeau van wil maken, je kunt de colomba kopen op de website van de banketbakkerij, de kosten zijn 35 euro. De innovatieve colomba van Teggiano is nog niet beschikbaar op de website van de bakkerij.

Maar als je geneigd bent om het bij je vertrouwde leverancier te kopen, willen we je graag waarschuwen over waar je op moet letten als je wilt genieten van een product van topkwaliteit zonder bedrogen te worden. Allereerst moet het glazuur bij het snijden de smaak afgeven, het glazuur moet het hele oppervlak bedekken en het moet knapperig zijn. Met deze kleine attenties koop je een uitstekend en innovatief product waar je samen met je gezin van kunt genieten.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.