Hoofdgerechten

Dit is wat voedingsdeskundigen eten als ze weinig tijd hebben

43views

Heb je je ooit afgevraagd wat eten voedingsdeskundigen als ze weinig tijd hebben? Het volgen van een ‘is de meest effectieve strategie om fit en gezond te blijven. Vaak werkt het gebrek aan beschikbare tijd echter tegen ons en dwingt het ons om op een onevenwichtige manier te eten. Volgens één studie Uitgevoerd door AstraRicerche en in opdracht van IIAS – Italiaans Instituut voor Diepvriesproducten Maar liefst twee op de tien Italianen zetten regelmatig kant-en-klare gerechten op tafel. Zeker praktische en snelle oplossingen voor het bereiden van lunches, maar niet altijd ideaal om evenwichtig te eten. Maar wat eten voedingsdeskundigen als ze weinig tijd hebben? Hieronder vindt u het advies van de experts voor een gezond en uitgebalanceerd dieet dat u kunt volgen als de minuten zijn geteld.

Snelle gerechten zonder fornuis

«Als je weinig tijd hebt om te koken, bestaat het risico vaak dat je meteen het gebruikelijke stuk pizza of een gevulde sandwich eet», legt hij uit Simona Santinibioloog en PhD in genetica en celbiologie, auteur van het boek Het dieet van de seizoenen. Wat eten voedingsdeskundigen in plaats daarvan als ze weinig tijd hebben? «Als je maar een paar minuten de tijd hebt om te koken, is het belangrijk om duidelijke ideeën te hebben en te onthouden dat om een ​​complete maaltijd op tafel te zetten, er voedingsmiddelen moeten zijn die koolhydraten, vetten, eiwitten en vezels bevatten die zelfs zonder eten geconsumeerd kunnen worden. koken”. Een voorbeeld? «Aan de klassieke salade kun je wat natuurlijke salades toevoegen, vergezeld van andere ontbijtgranen. Als je toch buiten wilt lunchen, ja dan de klassieke variant op basis van een paar eieren en die ook de avond ervoor bereid kan worden.”

Peulvruchten in plaats van kazen en vleeswaren

«Uit ervaring heb ik gemerkt dat het eerste voedsel waar we naar toe grijpen als we weinig tijd hebben, zowel uit gewoonte als uit familietraditie, nog steeds kaas of vleeswaren is», legt hij uit Sofia Bronzato, chirurg gespecialiseerd in voeding en esthetische geneeskunde. Of wat eten voedingsdeskundigen als ze weinig tijd hebben? «Een super veelzijdig en voedzaam gerecht om altijd in de voorraadkast te hebben, perfect voor het bereiden van een voorgerecht of een piadina in een handomdraai of voor het vullen van een broodje of piadina in de vorm van room. De , de , de zijn door hun vezel-eiwitverhouding zeer verzadigende eiwitbronnen, maar hebben een laag vetgehalte. Om deze redenen worden ze een gezondere optie en afkomstig uit vele dierlijke bronnen”, zegt de expert. «Voor de lunch of het diner kun je bijvoorbeeld kiezen voor iets dat gemakkelijk sous vide gekookt te vinden is, iets dat in 5 minuten in de magnetron kan worden gekookt en verse kerstomaatjes die meerdere dagen in de koelkast kunnen worden bewaard» suggereert voedingsdeskundige Sofia Bronzato. En voor degenen die het ook meteen consumeren? «Voor een evenwichtig maar snel ontbijt kun je kiezen voor een ontbijt met toevoeging van vers en roggebrood met».

Al gekookte ontbijtgranen in plaats van pasta

En voor degenen die de eerste cursus niet kunnen opgeven? «Als we geen tijd of zin hebben om pasta of rijst te koken, hebben we altijd vacuümverpakte kant-en-klare ontbijtgranen in de voorraadkast. Het zijn gekookte en vacuümverpakte producten en het volstaat om de verpakking te openen en ze eenvoudigweg een paar minuten in een pan of in de magnetron te verwarmen, zodat ze klaar zijn voor consumptie”, zegt voedingsdeskundige Sofia Bronzato. «Veel ontbijtgranen zijn perfect om vooraf en in overvloed te koken», zegt hij Federica Patrinicola, voedingsbioloog die zich bezighoudt met voedseleducatie. Voorbeelden? «Rijst kan, eenmaal gekookt en afgekoeld, maximaal 4-5 dagen in de koelkast worden bewaard». En wat eten voedingsdeskundigen als ze weinig tijd hebben? «Groenten zoals aardappelen, pompoen, wortelen, , , kunnen in één keer in de oven worden gekookt en vervolgens worden samengevoegd met granen om bijvoorbeeld een snelle en verse volkoren maaltijd met gearomatiseerde kikkererwten in een pan te bereiden samen met , zoals en paprika’, zegt de ‘expert. «Kikkererwten zijn ook uitstekend als je ze combineert met , , en kerstomaatjes en als je ze op smaak brengt met olie, citroen en oregano en eet met croutons. Dit superkleurige gerecht is ook perfect om buitenshuis, op kantoor of elders te worden vervoerd en geconsumeerd”, zegt voedingsdeskundige Federica Patrinicola.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.