Hoofdgerechten

Geen gebakken vis meer: goedkoop en gezond gerecht voor het hele gezin Gebakken vis: hoe het te bereiden zonder het te bakken

134views

Vis is een van de gerechten die bijna iedereen lekker vindt. Het is rijk aan kalium en is gemakkelijk te vinden op de tafel van elke Italiaan, vooral in badplaatsen, waar het altijd vers is.

Een goede bereiding van de vis hangt ook af van de versheid, die direct kan worden geverifieerd door te controleren of het oog levendig en rond is en de schubben glanzend en helder.

Meestal zijn we geneigd om onze vis te bakken om hem sappiger te maken, maar er is een bereidingsprocedure die de vis net zo lekker maakt, waarbij bakken wordt vermeden en de vis gezonder wordt.

Eerst nemen we de vis en snijden we de staart en de kop eraf, als hij die nog niet heeft. We doen hem in een glazen schaal en bestrooien hem met wat grof zout, een snufje paprikapoeder en wat kruiden zoals peterselie en oregano.

Laten we het nu druppelsgewijs toevoegen en elk deel van de vis masseren zodat de ingrediënten zo goed mogelijk kunnen worden opgenomen. Als dit voor alle delen van de vis is gedaan, dek je het af met huishoudfolie.

Bijgerecht voor gebakken vis

Laten we ondertussen de vis in stukken snijden en in een bakblik leggen, waarop we dan de eerder gemarineerde vis leggen. We bakken voor ongeveer 190° C in een voorverwarmde oven, terwijl we het bijgerecht bereiden.

Om onze gebakken vis te begeleiden, nemen we er een paar en nadat we ze geschild hebben, snijden we ze in staafjes, zoals we die in de diepvriesafdeling vinden en leggen we ze in een bak met water. Droog ze op een vel keukenpapier en leg ze in een lege bak.

Hier combineren we ze met e della en roeren tot het beslag zich perfect aan de aardappelen hecht. Bak de aardappelen goudbruin en leg ze met behulp van een tang in een serveerschaal.

We kunnen ook een sausje maken voor bij de vis en aardappels. en dit toevoegen en alles mengen tot we een rozige saus hebben.

Als we klaar zijn met het koken van onze vis, leggen we hem op een bord, samen met knapperige frietjes die we in onze saus kunnen dopen.

Op deze manier hebben we frituren vermeden en hebben we een echt en smakelijk gerecht dat we nooit meer zullen opgeven.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.