Hoofdgerechten

Gegarneerde en gebakken aubergines Heb je ze ooit gegeten? Dit recept is een explosie van goedheid, de vulling zal je veroveren bij de eerste hap

41views

Het recept voor gebakken vergulde aubergines is typisch Napolitaans, ik stel oma’s recept voor, dat een explosie van lekkerheid is, je zult het niet kunnen weerstaan om er nog een paar te maken.

Aubergines zijn erg veelzijdig in de keuken en lenen zich voor vele bereidingen, maar vandaag stel ik oma’s recept voor. Het gaat over aubergines die verguld en gebakken zijn, dat wil zeggen, gevulde gebakken aubergines, echte koteletten die zo lekker zijn dat niemand dit lekkers kan opgeven.

De bereiding is eenvoudig, heel weinig en heel gemakkelijke stappen voor een geweldig resultaat, dus in plaats van de gebruikelijke aubergine parmigiana af en toe diversifiëren en je zult zien dat iedereen met een stralende glimlach aan tafel komt. Laten we eens kijken naar het sprintrecept!

Gebakken aubergines Oma’s recept is echt super

De auberginepaneermeel is zo knapperig dat iedereen ervan gaat watertanden, zelfs de kleintjes. Volg het recept van mijn oma en je zult niet teleurgesteld zijn.

Ingrediënten voor 4 personen

4 ronde aubergines
2 eieren
150 g provolakaas
100 g gekookte ham
paneermeel naar smaak
geraspte Parmezaanse kaas q.b.
arachideolie q.b.
zout naar smaak

Procedure voor gebruinde en gebakken aubergines

Om deze aubergines te bereiden, beginnen we met ze goed te wassen, verwijderen we de uiteinden met een mes en snijden we ze vervolgens in plakken van dezelfde dikte en leggen we ze in zout. Leg de gesneden aubergines in een kom en voeg af en toe zout toe. Zodra ze gaar zijn, dek je ze af met een bord en een gewicht. Laat ze een half uur staan.

Dep de aubergines na die tijd droog met keukenpapier. Doe de eieren in een kom, klop ze los met een vork, voeg een beetje zout en geraspte Parmezaanse kaas toe. In een andere schaal doen we het paneermeel.

Lees ook:

We nemen de aubergines en leggen op de helft van de hoeveelheid de provolakaas en gekookte ham, bedekken met de resterende aubergines en dippen ze vervolgens in de eieren en paneermeel, we kunnen dit meerdere keren herhalen.

Lees ook:

Lees ook:

We kunnen de aubergines bakken in ruim olie die we in de koekenpan moeten doen, het belangrijkste is dat de temperatuur 170°-180°C bereikt met de keukenthermometer kan het niet misgaan. .

Als de aubergines gaar zijn, kunnen we ze eruit halen en op een bord met keukenpapier leggen, zodat ze de overtollige olie absorberen. We serveren ze en genieten er warm van.

Veel plezier!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.