Hoofdgerechten

Is water en citroen in de ochtend goed voor je? De dokter antwoordt

37views

Velen hebben er de afgelopen jaren een gewoonte van gemaakt drink ’s ochtends citroenwater, zodra je wakker wordt en vlak voordat je het doet. Er zijn mensen die het doen in de overtuiging dat ze het kunnen helpen bij het elimineren van gifstoffen en afvalstoffen, zichzelf zuiveren en om deze reden verlies gewichtdie in plaats daarvan denkt dat dit drankje toch wel kan profiteren van de Gezondheid, zozeer zelfs dat het een echt dagelijks welzijnsritueel wordt. Het is zeker essentieel om vanaf de ochtend voor je hydratatie te zorgen. Water speelt een sleutelrol in het functioneren van het organisme, is betrokken bij veel processen en bevordert de efficiëntie ervan. Maar is het drinken van water in de ochtend echt goed voor je? Om meer te weten te komen, hebben wij een deskundige om advies gevraagd.

Is het drinken van citroenwater in de ochtend goed voor je? De dokter antwoordt

De gewoonte om ’s ochtends citroenwater te drinken is een van die praktijken die enige belangstelling heeft gewekt in de context van welzijn en gewichtsverlies. Sommige mensen geloven dat deze gewoonte aanzienlijke voordelen heeft, zoals het verbeteren van de spijsvertering, het verhogen van de stofwisseling en het bijdragen aan gewichtsverlies. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat deze overtuigingen niet altijd door solide wetenschappelijk bewijs worden ondersteund.

Het drinken van water in de ochtend is ongetwijfeld gunstig, omdat het het lichaam hydrateert na de nachtelijke vastenperiode en de stofwisseling kan helpen stimuleren. Bovendien is citroen een bron van vitamine C en antioxidanten, die het immuunsysteem en de algehele gezondheid kunnen ondersteunen.

Er is echter geen overtuigend bewijs dat het mengen van citroenwater wonderbaarlijke effecten heeft op gewichtsverlies of de algehele gezondheid. Gezond, duurzaam gewichtsverlies is gebaseerd op een combinatie van een uitgebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging en een algeheel gezonde levensstijl.

Dus hoewel het drinken van citroenwater in de ochtend onderdeel kan zijn van een algemene welzijnsroutine, mag het niet worden gezien als een wondermiddel voor gewichtsverlies. Het is altijd belangrijk om een ​​zorgverlener te raadplegen voordat u belangrijke wijzigingen aanbrengt in uw dieet of levensstijl.

Zorgen water en citroen ervoor dat je afvalt?

“Tot op heden hebben we geen bepaalde gegevens over de vraag of deze praktijk echt voordelen kan opleveren, noch wetenschappelijke gegevens die het als een dagelijkse gewoonte aanbevelen”, zegt de arts Michela Carola Speciani, medisch chirurg expert in toegepaste voeding. ‘Op dit moment weten we dat de consumptie van voedingsmiddelen en dranken met een lage pH-waarde daar bijvoorbeeld een risicofactor voor istanderosie en dat citroen en een deel ervan rijk zijn aan antioxidanten, waaronder flavanonen, die in dierstudies vanuit een metabolisch oogpunt enkele positieve gegevens hebben gerapporteerd, waarvan de resultaten echter niet lichtvaardig kunnen worden gegeneraliseerd naar mensen”, zegt de ‘expert.

Verlaagt citroen de bloedsuikerspiegel?

«In sommige onderzoeken bij mensen, en daarom betrouwbaarder, is gezien dat de inname van zure stoffen zoals de combinatie water en citroen verminder vóór de maaltijd de inname van zetmeel, koolhydraten die bijvoorbeeld aanwezig zijn in , in en in , maar niet in suiker. De mechanismen zijn nog niet volledig bekend, noch de langetermijneffecten van deze praktijk. Daarom beschikken we op dit moment niet over voldoende gegevens om er suggesties voor te geven ter verbetering van je figuur of gezondheid, terwijl er gewoontes zijn waarvan we zeker weten dat ze in die zin ondersteunend zijn”, zegt de deskundige. In wezen zijn er onderzoeken die deze stelling ondersteunen, maar op dit moment hebben we weinig bewijsmateriaal beschikbaar in de wetenschappelijke literatuur en daarom onvoldoende om te zeggen dat citroen daadwerkelijk de bloedsuikerspiegel verlaagt, zoals voedingsdeskundige Valentina Schirò ook zegt in dit artikel van ons: “DE” .

“Dus, Het is veel beter om wat eiwitten in je ontbijt op te nemen zoals oliehoudende zaden, eiwitpreparaten op basis van soja, of eiwitrijke zuivelproducten zoals of lo, een gewoonte die vaak zelden wordt beoefend; of het zou goed zijn verminder de consumptie van eenvoudige suikers -, snacks, croissants, – en zoetstoffen, die helaas vanaf de ochtend vaak aanwezig zijn”.

Voor degenen die niet worden aanbevolen om water en citroen te drinken

Er zijn een paar contra-indicaties actuele informatie over het verbruik van de mix op waterbasis en ? Wie moet het vermijden? ‘Zeker degenen die daar bijzonder vatbaar voor zijntanderosie. De suggestie is om uw tandarts om bevestiging te vragen en na elke consumptie uw mond te spoelen met een beetje water (zonder citroen) om het negatieve effect dat de zuurgraad van citroen kan hebben op de gezondheid van uw tanden te beperken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.