Nagerecht

Geschiedenis van de iconische Vrouwendagtaart, de Mimosa Cake

138views

Geschiedenis van de iconische vrouwendagtaart

Om het verhaal te vertellen, moeten we beginnen met te zeggen dat het niet is uitgevonden om Internationale Vrouwendag te vieren. Hij ontstond in de vorige eeuw en werd bij toeval gemaakt door een banketbakker met de naam

Van Rieti tot een korte stap. Korte tijd later bracht banketbakker Rienzi zijn verrukkelijke uitvinding tot een triomfantelijk en immens succes. In zijn oorspronkelijke project had Adelmo Renzi zijn taart bedacht als een symbool van de stad Sanremo. Het is geen toeval dat de kleur en de stukjes biscuit doen denken aan mimosabloemen, en bloemen zijn altijd het symbool van de stad Sanremo geweest.

De banketbakker heeft het recept van zijn succesvolle taart nooit onthuld en alle taarten die we tegenwoordig in Italiaanse banketbakkerijen zien, zijn slechts een imitatie van de originele Torta Mimosa.

Van de bloem tot de 8 maart taart

De taart werd bijna automatisch het symbool van Internationale Vrouwendag. De mimosa was immers het symbool van 8 maart en van de vrouw. De keuze van de mimosa als bloem was zeker niet toevallig, maar ingegeven door het feit dat de bloei plaatsvond in de maand maart. De taart lijkt zowel qua naam als uiterlijk op de bloem en dus was de associatie met Internationale Vrouwendag heel natuurlijk.

Hoe ziet de Mimosa Cake eruit?

Deze iconische taart van 8 maart bestaat uit laagjes die gedrenkt zijn in rum en afgewisseld worden met diplomaten- of custardcrème.

De diplomatenroom wordt bereid met verse volle melk, maïszetmeel, eierdooiers, vanille-extract en basterdsuiker. Voor de biscuit heb je bloem, aardappelzetmeel, citroensap, citroen en griessuiker nodig. Voor de siroop heb je rum, water en basterdsuiker nodig. Hier zijn alle ingrediënten om de legendarische Vrouwendagtaart te maken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.