Nagerecht

Geurige en heerlijke donut met 3 ingrediënten voor de kleine prins

67views

Laten we samen ontdekken hoe je een smakelijke en eenvoudige cake maakt, perfect voor wie op zoek is naar gemak in de keuken zonder te willen inleveren op smaak.

Zin in snelle en praktische desserts

Tijdgebrek als we het druk hebben dwingt ons soms om offers te brengen en niet veel tijd te kunnen besteden aan de

Hoewel deze voedingsmiddelen niet aan de basis van de voedselpiramide staan, hebben ze wel hun belang. Beloning in de vorm van verwennerij helpt om momenten van zowel lichamelijke als geestelijke vermoeidheid te overwinnen.

Bovendien geeft een dessert dat door ons is bereid, met echte producten en suiker onder controle, je de hele ochtend een vol en verzadigd gevoel. Dit voorkomt dat je je toevlucht neemt tot industrieel comfortvoedsel of ongezonde snacks.

Donut met slechts 3 ingrediënten

Vandaag maken we iets heel eenvoudigs: een heel makkelijk te maken donut.

Makkelijk en vooral snel, dus geschikt voor vrouwen die niet veel tijd hebben om taarten voor hun kinderen te maken en toch iets lekkers willen voor bij het ontbijt of als tussendoortje.

Het recept komt uit Peru, laten we eens kijken wat er nodig is om het te maken en hoe je stap voor stap te werk gaat.

donut met slechts 3 ingrediënten

Trefwoord donut met slechts 3 ingrediënten

Ingrediënten

 • 120 gr van suiker
 • 120 gr van bloem
 • 4 eieren
 • q.b. bloemsuiker

Instructies

 • We beginnen met de bereiding van onze donut met slechts 3 ingrediënten, te beginnen met de eieren en het scheiden van de eiwitten van de dooiers.

 • Zodra we de eieren hebben gescheiden, doen we het eiwit in een grotere kom en de dooiers in een kleinere kom.

 • We beginnen met het kloppen van de dooiers met een elektrische garde en dan voegen we de helft van de suiker toe en kloppen ze tot ze heel zacht zijn.

 • We gaan verder met de eiwitten en gaan op dezelfde manier te werk, als we zien dat de eiwitten opkloppen voegen we beetje bij beetje de suiker toe.

 • Ze zijn klaar als we de kom draaien en er niets uitvalt.

 • Nu is het tijd om de twee kommen samen te voegen en dat gaan we doen door beetje bij beetje eiwitten toe te voegen aan de opgeklopte dooiers.

 • Hiervoor gebruiken we een zachte spatel die langzame bewegingen van beneden naar boven maakt om de ingrediënten niet uit elkaar te halen.

 • Nu gaan we de gezeefde bloem toevoegen en geleidelijk optillen om lucht in de bereiding te brengen.

 • Als alle bloem is opgebruikt en onze bereiding klaar is, kunnen we desgewenst wat geraspte citroenschil toevoegen.

 • Dan zetten we het in de oven in het onderste gedeelte, voorverwarmd op 180 graden voor ongeveer 40-45 minuten.

 • Voordat we het uit de oven halen testen we met een tandenstoker of het gaar is. Tot slot laten we het afkoelen om het uit de vorm te halen en op een serveerbord te leggen.

 • Tot slot nog wat poedersuiker en onze donut met slechts 3 ingrediënten is klaar om geserveerd te worden!

Wat te serveren bij de donut met 3 ingrediënten

Als je wilt weten hoe je je donut het beste kunt serveren, stel ik een paar opties voor:

Je kunt de bundt cake serveren met een selectie vers fruit zoals De versheid van fruit is vooral in de zomer een winnende en zeer welkome optie.

– Een beetje slagroom wordt ook aanbevolen, omdat de luchtige textuur perfect past bij de structuur van de donut.

Het is zomer, wat is er verslavender dan een nog verwenner dessert! Je kunt een portie naast de donut serveren. De warmte van de donut zal zich mengen met de frisheid van het ijs.

De bereiding van een eenvoudige gesmolten chocoladesaus die over de donut wordt gegoten, zal je kleintjes thuis in verrukking brengen. Dit zal een extra vleugje zoetheid en een aangename chocoladetoon toevoegen.

– Voor gezondheidsbewuste mensen is een andere optie om de donut te serveren met goede Griekse yoghurt. En waarom ook niet? Je kunt er ook wat gedroogd fruit of granola over strooien voor extra knapperigheid.

Een heerlijke zelfgemaakte fruitjam van bramen of kersen kan bovenop de donut worden gesmeerd voor een vleugje zoet en zuur.

Uiteindelijk hoef je alleen nog maar je favoriete combinatie te kiezen en smakelijk eten!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.