Snacks

Hartige taart met 7 potjes, mijn recept is anders: als ik het maak, blijft er niet eens een kruimeltje over

173views

Een inmiddels beproefde methode om zoete recepten te bereiden, maar nu ook hartige: succes gegarandeerd met de hartige taart met 7 potten

Je hebt de potmethode al gebruikt om een ​​zoete cake te maken, maar als het een hartige vlaai is, verandert de melodie. Of misschien niet en dat bewijs je met deze hartige taart met 7 potjes, heel gemakkelijk te bereiden en heerlijk om te eten.

Meestal blijft er niet eens een kruimeltje over.

7 pot hartige taart, jij bepaalt de vulling

Wat hebben we nodig om deze taart te vullen. Het kan geheel vegetarisch zijn en dus alleen op basis van groenten, of gemengd zoals de mijne met spinazie, aubergines, zoete spekjes. Uiteindelijk is het gewoon een kwestie van smaak.

Ingrediënten:
1 potje magere yoghurt
1 potje zaadolie
1 pot melk
2 potten 00 meel
1 pot Manitobameel
1 potje geraspte pecorinokaas
3 grote eieren
1 zakje instantgist voor hartige taarten
1 theelepel zout
Voor de vulling
1 aubergine
120 g verse spinazie
150 g zoet spek
100 g fontina

Bereiding: eenvoudige en heerlijke hartige taart

We halen de yoghurtpot en de eieren minimaal 30 minuten voordat we met het deeg beginnen eruit, ze moeten op kamertemperatuur zijn. Laten we het yoghurtpakket openmaken, de klassieke van 125 gram. We gieten het in een kom en wassen de pot, die we nodig hebben om alle overige ingrediënten af ​​te meten.
Laten we beginnen met het toevoegen, pot voor pot, van de zaadolie, de melk op kamertemperatuur en de hele eieren. Met de elektrische garde en gematigde snelheid werken we alles samen om het te mengen. Dan voegen we ook de geraspte pecorino, de twee gezeefde bloemsoorten en de gist toe. We mengen nog steeds alles met gardes. Het resultaat moet een zeer romig mengsel zonder klontjes zijn.

We zetten opzij en bereiden de vulling voor. Schil, was en snijd de aubergine in blokjes, daarna zowel de fontina als het zoete spek in blokjes. Ook blancheren we de spinazie na het schoonmaken 5 minuten, laten ze uitlekken en persen ze goed uit voordat we ze fijnhakken.
We voegen alles toe aan het mengsel op basis van yoghurt, bloem, eieren, mix dit keer met een handklopper of een siliconenspatel en als het goed gemengd is, is de bodem van de hartige 7-potcake klaar.

Misschien vind je dit ook leuk:

Giet het hele mengsel in een ovenschaal bekleed met bakpapier. Maar als alternatief kunnen we ook een pruimencakevorm gebruiken. Kook ongeveer 45 minuten op de middelste plank en doe aan het einde de tandenstokertest. Als het klaar is, halen we het eruit en wachten tot het warm is voordat we het in plakjes snijden en naar de tafel brengen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.