Hoofdgerechten

Ik voegde een paar klontjes boter en een beetje salie toe, ik voegde de pompoen toe en deze verdween in een mum van tijd

173views

We hebben wat pompoen en als we een klontje boter toevoegen, bereiden we een licht en zeer uitnodigend bijgerecht dat snel kookt en typisch winters is.

Met een beetje pompoen, een beetje boter, een beetje salie brengen we een typisch winter- en herfstbijgerecht op tafel, een kleurrijk bijgerecht met een goed aroma en de zoete nasmaak van de pompoen. Een recept dat heel gemakkelijk te bereiden is en veel voldoening geeft, dat we naar onze smaak kunnen aanpassen door smaakstoffen en kruiden toe te voegen of te verwijderen.

Het is ideaal als begeleider van een tweede gang met nog sterkere smaken, of het nu om vlees of vis gaat. We zullen de pompoen stomen en meer al dente houden, zodat we overmatige wateropname vermijden en we zullen hem consistenter maken nadat we hem in de pan met antiaanbaklaag hebben gekookt.

Pompoen met boter

Met dit recept kunnen we de pompoen zelfs iets eerder bereiden, omdat hij in de koelkast kan worden bewaard en zelfs de volgende dag in een pan kan worden opgewarmd. Voeg gewoon nog een klontje boter toe en het lijkt alsof het vers is gemaakt.

Ingrediënten

1 kg pompoen

60 g boter

12 salieblaadjes

zout

Peper

Ik voegde een paar klontjes boter en een beetje salie toe, ik voegde de pompoen toe en deze verdween in een mum van tijd. Methode

Laten we dit vegetarische bijgerecht bereiden door eerst de pompoen schoon te maken, de zaden en interne filamenten en duidelijk de harde schil aan de buitenkant te verwijderen. Snijd de pompoen in stukken die niet te klein en niet te dun zijn en stoom deze ongeveer acht minuten. We zullen ontdekken of we een paar minuten langer moeten koken, of dat het goed is om de boter binnenin te smelten. Als dit gesmolten is voegen we de pompoen toe en ook de salieblaadjes. Ongeveer 10 minuten om het in een pan op hoog vuur te sauteren, met zout en peper naar onze smaak.

Hoe pompoenboter te maken

Ons boterpompoenrecept is klaar en we kunnen er ook voor kiezen om dit recept te verrijken door wat gedroogd fruit toe te voegen, zoals wat walnoten of amandelen, maar ook door kruiden zoals rozemarijn toe te voegen. Aromatisch is beter, maar altijd duidelijk, als we van specerijen houden. De procedure blijft, ongeacht de ingrediënten die we gaan toevoegen of verwijderen, eenvoudig: eerst de pompoen stomen en vervolgens in een pan met boter bakken. Eet smakelijk en een vrolijk bijgerecht allemaal.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.