Nagerecht

Het duurt maar 5 minuten in de vriezer voor deze lekkernij die je slechts 60 Kcal kost.

167views

Het is belangrijk om fantasie te gebruiken in de keuken, het maakt de dag zeker anders. Een kleine traktatie helpt het humeur en schaadt de conditie helemaal niet. Deze koude chocoladepralines zullen je zoetekauwen tevreden stellen.

Zin in iets lekkers waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan? Vandaag bieden we je een heel eenvoudig en snel recept. Veel mensen denken dat de gezondste en lekkerste toetjes die zijn die we in de oven bakken, maar in werkelijkheid kunnen zelfs de toetjes die we met behulp van de koelkast maken net zo belangrijk zijn en onze dag goed maken.

Je hebt maar 5 minuten nodig in de vriezer voor deze traktatie die je slechts 60 Kcal kost.

Een dessert waar zelfs de fijnste fijnproevers hun lippen bij aflikken. Zeker een speciale manier om te snacken.

Trefwoord chocolade, kokosnoot, pralines

Uitrusting

 • 2 pannen

 • 1 Taarthouder

Ingrediënten

 • 400 gr Ricotta Light
 • 200 gr Pure chocolade
 • 100 gr Kokosnootvlokken
 • 100 gr Melkpoeder

Gebruiksaanwijzing

 • Hoe maak je deze heerlijke ? De eerste stap is om de gekochte ricotta in een vrij grote kom te gieten. Daar voeg je meteen het melkpoeder aan toe.

 • De drie ingrediënten moeten goed met elkaar gemengd worden om een perfect amalgaam te creëren. Je hoeft pas te stoppen als het deeg stevig is. Om de balletjes te vormen, maak je je handen goed vochtig. Neem wat van het mengsel en maak er voorzichtig een rondje van. Maak er zoveel als je kunt, dit hangt natuurlijk af van de hoeveelheid deeg die je hebt gemaakt, leg ze op een bakplaat en zet ze in de vriezer.
 • Snijd de chocolade in heel kleine stukjes en smelt het op elke gewenste manier.

 • Nadat de nodige tijd is verstreken, hoef je alleen nog maar je balletjes te nemen en ze in de gesmolten chocolade te dopen.Gebruik een lepel en vork als pothouder, pak ze op en leg ze voorzichtig terug op de bakplaat. Het zal genoeg zijn om het dessert af te maken dat al je gasten zeker uit hun dak zal doen gaan. Er is een risico op verslaving voor deze kleine traktatie voor het gehemelte.
 • Het is een geweldig dessert voor degenen die niet willen overdrijven, natuurlijk moeten ze in kleine hoeveelheden worden gegeten, maximaal 2/3. Het is zeker een meer echte zonde van gulzigheid dan snacks en andere supermarktproducten die vol kunnen zitten met kleurstoffen, conserveringsmiddelen en schadelijke stoffen.

Koude kokos- en chocoladepralines: een traktatie klaar in 5 minuten

Tijd is helaas altijd schaars, tussen werk en verschillende verplichtingen door. Wat we wel kunnen maken, is makkelijk te bereiden en snel. Een dessert zonder te koken dat je gasten in verrukking zal brengen. Er is bijna niemand die deze kleine traktatie voor de smaakpapillen zal verachten. Chocolade houdt van

We moeten er wel op wijzen dat je voor dit soort recepten al (zeker minder vette en calorierijke dan de lagere percentages) chocolade nodig hebt, maar voor wie daar echt niet van houdt, kun je nog altijd melkchocolade kiezen.

Voor dit toetje heb je maar vier dingen nodig die heel gewoon en makkelijk te vinden zijn in de supermarkt en die niet eens veel kosten. Wat kost het je om het te proberen? Zelfs minder ervaren in de keuken kunnen ze heerlijk maken. Wat je zeker nodig hebt is een vriezer, 4 ingrediënten en ongeveer 5/10 minuten tijd. We vragen niet te veel van je.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.