Nagerecht

Hoe Amerikaanse pannenkoeken maken

125views

American pancakes zijn nu beroemd over de hele wereld. Ze worden meestal gebakken als ontbijt, maar zijn ook heerlijk als dessert na het eten. Sommige mensen eten ze het liefst met Nutella, of met appels, bosbessen, spek. . Laten we hieronder eens kijken hoe je echte American pancakes maakt.

Amerikaanse pannenkoeken maken: recept en bereiding

  • 125 g bloem
  • 250 g melk
  • 40 g boter
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Canadese ahornsiroop

Begin met het nemen van een kleine steelpan en smelt hierin de boter. Laat het dan afkoelen. Neem nu de eieren en scheid voorzichtig de dooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe. Giet de dooiers in een ander bakje en klop ze met een garde stevig op. Voeg langzaam de melk en boter toe die je eerder hebt gesmolten.

In een ander klein bakje doe je de bloem en het bakpoeder, roer nu tot ze gecombineerd zijn. Giet ze nu bij het dooier-, melk- en botermengsel. Neem nu de eiwitten en giet ze voorzichtig roerend in dezelfde kom. Het mengsel is nu compleet.

Verspil nu geen tijd en neem een bakplaat met antiaanbaklaag, doe er een klein stukje boter in en smelt het. Haal nu een vel keukenpapier over de bakplaat, zodat de overtollige boter wordt geabsorbeerd.

Neem nu een , en giet één portie tegelijk in de bakplaat. Probeer een rond mengsel te maken, want dit is ideaal voor de Know die ze heel snel zullen bakken, dus wees heel voorzichtig. Wanneer je belletjes ziet verschijnen op het oppervlak, neem je er een en draai je de pannenkoeken om naar de andere kant. Doe dit met elke portie tot het mengsel gaar is, en telkens als er een klaar is, haal je die van het vuur en leg je die op een bord boven elkaar. Giet er dan het pannenkoekenmengsel overheen en klaar!

[amazon_link asins=’B01N3VL2FX,B076DMR5CX,B0054938UG’ template=’ProductCarousel’ store=’wineandfoodtour-21′ marketplace=’IT’ link_id=’6a581229-13f6-11e9-a1ea-676ffa724244′]

Curiosa

Amerikanen houden zoveel van pannenkoeken dat ze er een dag aan gewijd hebben. Het is wat voor ons de De betekenis van deze feestdag is meestal gekoppeld aan een religieuze basis en symboliseert het wegdoen van al het vette voedsel dat men in huis heeft (de ingrediënten voor pannenkoeken) en het alleen eten voor die dag. Dit is om de verleidingen van bepaald voedsel achter zich te laten voordat Pasen aanbreekt. Latere Amerikanen gaven Pannenkoekdag echter een andere betekenis, door meer belang te hechten aan deze ingrediënten. Eieren staan voor de schepping van nieuw leven, bloem staat voor het privé- en persoonlijke aspect van het leven, zout symboliseert de gezondheid van het lichaam en melk staat voor de zuiverheid ervan.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.