Hoofdgerechten

Tofu, tomaten en wilde asperges

126views

Bij veganistisch eten wordt vaak alleen gedacht aan gerechten die ongezond zijn en weinig smaak hebben, maar dat is helemaal niet het geval, want de natuur biedt alles wat echt en lekker is en wat je op tafel kunt zetten.

Dus hier stel ik een fris gerecht voor, ideaal voor warme zomerdagen en helemaal gezond, waarbij je ook zelf wilde asperges moet gaan plukken (als je dat niet kunt of niet lekker vindt, kun je ze vinden bij je plaatselijke groenteboer of vaak bij degenen die groente en fruit verkopen op vrachtwagens langs de weg).

Vegan recept: tofu, kerstomaatjes en wilde asperges

  • 300 g tofu
  • 300 g wilde asperges (verwijder na het wassen het harde, witte gedeelte)
  • 200 g pachino tomaten
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 1 tropea of breme ui, ze zijn heerlijk
  • 2 reusachtige salieblaadjes
  • kruidenzout
  • zoete of hete paprikapoeder indien gewenst

wilde asperges

Snijd de asperges in plakjes en schroei ze licht aan in een koekenpan met antiaanbaklaag, 30 seconden per kant, schik ze vervolgens op het bord.

Pureer de asperges, nadat je ze 3 minuten in een pan met ongezouten kokend water hebt schoongemaakt en gewassen, en sauteer ze vervolgens 1 minuut. Als ze warm zijn, schik je ze bovenop de tofu.

kerstomaatjes-tofu-asperges-zelf

Was en pel ondertussen de ui en snijd deze in dunne plakjes, snijd ook de cherrytomaatjes in tweeën.

Voeg de ui en cherrytomaatjes toe aan de tofu en asperges, een snufje zout, paprikapoeder naar smaak en een drupje olie.

Serveer met zwart roggebrood, ook ideaal voor lijners, gezond en heilzaam.

Als je geïnteresseerd bent, kun je ook lezen en . Of delen op je sociale netwerken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.