Nagerecht

Hoe druiven op spiritus bereiden

79views

In de volgende regels laten we je een snel en eenvoudig recept zien om in de praktijk te brengen, mocht je besluiten om druiven op alcoholische basis te bereiden, ideaal voor zowel deze als voor de , om goede wensen te verspreiden onder de hele familie. Daarnaast geven we je ook advies over de soorten seizoensdruiven die je moet kopen voor een uitstekend eindresultaat.

Gedistilleerde druiven, gemakkelijk te bereiden en heerlijk in de mond

Druiven op alcohol is een eenvoudig recept dat onze grootmoeders ons hebben doorgegeven.

Bovendien wordt het bereid met druiven, het bekendste en meest gewaardeerde septemberfruit van het herfstseizoen, maar ook van het winterseizoen. Om het klaar te maken, heb je dus iets nodig dat uiteindelijk garant staat voor een uitstekend en verrukkelijk resultaat.

Het recept

Druiven op alcohol

Ingrediënten

 • 1 kg Witte druiven
 • 200 g Suiker
 • 50 ml Water
 • 500 ml Alcohol
 • 1 Vanillestokje

Instructies

 • Maak eerst de druiven los en zorg ervoor dat je een stukje van het steeltje overhoudt.

 • Was vervolgens de druiven en droog ze door ze op absorberend papier te leggen.

 • Ondertussen kun je beginnen met het bereiden van de siroop: in dit geval rust je jezelf uit met een steelpan, waarin je water en suiker giet tot het kookt.

 • Zet dan het vuur uit en laat het mengsel afkoelen.

 • Doe vervolgens de druiven in steriele potten en voeg de vanille en suikersiroop toe. Giet de alcohol erbij en sluit de pot af.

 • Op dit punt zijn de druiven op alcoholbasis klaar: bewaar ze een maand in de voorraadkast en zorg ervoor dat ze volledig in het donker bewaard blijven.

De soorten druiven om te kiezen

Als je een sterkere versie wilt maken, qua smaak, kun je ook de klassieke alcohol voor levensmiddelen vervangen door de of , gebruikt in dezelfde hoeveelheden als we hebben vermeld voor de alcohol.

De druivensoort die je kunt kiezen om de beste smaak te krijgen is de , maar – als alternatief – kun je ook kiezen voor de zwarte variëteit.

We raden je in dit verband aan om bij de groenteboer die te kiezen: daaronder zijn druiven en .

Na het bereiden van druiven op alcohol is het een goed idee om ze te bewaren in glazen potten gevuld met alcohol, zoals onze grootmoeders vroeger deden.

Op deze manier kun je het ook gebruiken met het oog op de , als een goed voorteken tijdens de feestelijke dagen en als symbool voor een goed begin van het nieuwe jaar.

Als je wilt, kun je deze potten ook versieren met . Zo zijn ze perfect om op tafel te zetten tijdens de feestdagen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.