Hoofdgerechten

Hoe snel de bloedsuikerspiegel verlagen? De voedingsdeskundige spreekt

44views

La is een belangrijke indicator voor gezondheid en hoe u de bloedsuikerspiegel snel kunt verlagen voor velen is het een noodzaak geworden. Deze waarde, die de suikerspiegel in het bloed aangeeft, verhoogt, wanneer deze te hoog is, het risico op verschillende aandoeningen die de goede werking van het lichaam bedreigen. «Een hoge bloedsuikerspiegel verhoogt na verloop van tijd het risico overgewicht, diabetes type 2, hart- en vaatziekten. En het draagt ​​zelfs bij aan de ontwikkeling van vele andere zeer ernstige pathologieën, waaronder lever- en borstkanker”, legt de voedingsdeskundige uit Valentina Galiazzo.

In verschillende experimenten werd dat zelfs gezien Hoge bloedsuikerspiegels kunnen de emoties beïnvloeden, waardoor het risico op angst en depressie toeneemt. En ze vormen ook een bedreiging voor de gezondheid van de hersenen. In een onlangs uitgevoerd onderzoek werd een dieet met een hoge glycemische index in verband gebracht met een grotere accumulatie van bèta-amyloïde in de hersenen, een eiwit dat het risico op neurodegeneratieve ziekten, waaronder de ziekte van Alzheimer, verhoogt. Maar hoe kunt u, naast het beperken van de consumptie van snoep, verpakte snacks, crackers, witbrood en vele andere geraffineerde producten aan tafel, waarvan bekend is dat ze veranderingen in de bloedsuikerspiegel bevorderen, uw bloedsuikerspiegel snel verlagen?

Deskundig advies over hoe u de bloedsuikerspiegel snel kunt verlagen

1. Begin de dag met een koolhydraatarm ontbijt

Het eerste dat u moet doen, is al die producten vermijden die veranderingen in de bloedsuikerspiegel bevorderen vanaf de eerste maaltijd van de dag. «Via, ontbijtgranen en verfijnde bakkerijproducten. Zeg ook nee tegen vruchtensappen en nectars, rijk aan snel opneembare suikers die een piekbloedglucose en insuline», suggereert voedingsdeskundige Valentina Galiazzo. «Pas ook op dat je het niet overdrijft met fruitcompotes, die naast fructose toegevoegde suikers kunnen bevatten die kunnen bijdragen aan bloedsuikerpieken. Het is beter om in plaats daarvan de voorkeur te geven vers fruit rijk aan vezels worden pectines genoemd, zoals en, en consumeren in plaats daarvan zeer zoete varianten zoals , en en in kleine hoeveelheden. En tot slot: maak het ontbijt minder koolhydraatrijk door voedingsmiddelen te kiezen die rijk zijn aan eiwitten en gezonde vetten.” Wat als je de zoete smaak niet kunt opgeven? “In plaats van tafelsuikers en zoetstoffen is het beter om producten te kiezen die de smaak van dranken verhogen zonder de glycemische niveaus te beïnvloeden.”

2. Voorgerechten? Ja, maar groen

Een geldige strategie om suikers in hoofdmaaltijden onder controle te houden, is om als voorgerecht rauw of gekookt voedsel te consumeren, wat de fundamentele pijlers van het dieet zijn. “Om bij te dragen aan de dagelijkse behoefte aan vezels, wat een positief effect heeft op de bloedsuikerspiegel, moet je elke dag minstens een paar porties van 100 gram consumeren”, zegt voedingsdeskundige Valentina Galiazzo. «Groenen en groen leveren oplosbare vezels waaronder inuline dat, zodra het het spijsverteringsstelsel bereikt, een soort gel vormt die de opname van suikers door het darmslijmvlies vertraagt, waardoor de impact ervan op de bloedsuikerspiegel wordt verminderd.”

3. Welk voedsel je het liefst eet aan tafel

Welke andere voedingsmiddelen kunt u in uw winkelwagen plaatsen om de bloedsuikerspiegel te verlagen? Om de hoeveelheid opgenomen glucose en de snelheid waarmee dit gebeurt tegen te gaan, is het ook essentieel om te kiezen goede bronnen van koolhydraten, essentiële voedingsstoffen voor het lichaam die in kleine hoeveelheden moeten worden geconsumeerd. “Zij zijn handig Volkoren, vooral die in granen die complexe koolhydraten en vezels bevatten, maar ook antioxidanten en essentiële vetzuren, die helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Deze laatste zijn ook aanwezig in , dat met name een bron is van essentiële Omega 3- en Omega 6-vetten”, zegt de deskundige. “Ten slotte kunnen vooral droge voedingsmiddelen nuttig zijn voor het verlagen van de bloedsuikerspiegel”, stelt de voedingsdeskundige. «Ze leveren amylose en slijmstoffen die de assimilatie van suikers helpen vertragen. Hun consumptie wordt in verschillende onderzoeken in verband gebracht met een lager risico op een hoge bloedsuikerspiegel en diabetes type 2″, zegt de deskundige. «Verzadigde vetten moeten in plaats daarvan worden genuttigd. Dus naast de ook i . Als ze te veel worden geconsumeerd, worden ze geassocieerd met een groter risico op hyperglykemie.”

Een voorbeeld van een menu om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden

Ontbijt: geroosterd volkorenbrood gekruid met , schijfjes appel en kaneel, een bittere koffie.

Snack: een handvol of .

Lunch: dip van rauwe groenten, gebakken zeebrasem met, andijvie met citroen en extra vergine olijfolie, geroosterd volkorenbrood.

Snack: seizoensfruit met lijnzaad.

Diner: groen gekruid met extra vergine olijfolie en citroensap, met linzen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.