Nagerecht

Iginio Massari’s custard, hoe te bereiden: je zult ieders smaakpapillen veroveren

176views

Als je niet weet hoe je custard moet maken, vrees dan niet met de instructies van een chef van het kaliber van Iginio Massari kan iedereen het maken.

De zoetekauw, Iginio Massari

Hij doet mee als gast aan MasterChef 12 en leidt de deelnemers in patisserie-uitdagingen. Hij had een culinaire jeugd bij zijn moeder en begon te werken als patissier in Zwitserland.

Hij was . Hij verscheen ook in televisieprogramma’s als docent en jurylid.

De vaardigheid van chef-kok Iginio Massari is zonder twijfel verbazingwekkend. Dankzij zijn lange carrière en constante training is Massari een waar icoon in het culinaire universum geworden.

Zijn vaardigheden richten zich voornamelijk op Iginio Massari is in staat om met eenvoudige of exotische ingrediënten desserts van adembenemende schoonheid en unieke smaak te creëren. Zijn prestaties zijn het resultaat van zijn vermogen om te experimenteren en te zoeken naar smakelijke en innovatieve oplossingen.

Zijn kneedtechniek en zijn vermogen om en baktijd te variëren stellen hem in staat om bij elke bereiding een maximaal resultaat te bereiken. Zijn ervaring stelt hem ook in staat om de smaken van zijn creaties te moduleren, van zoet tot hartig, gebruikmakend van het

En dat niet alleen, Iginio Massari is ook een deskundige leraar en elk van zijn lessen is fundamenteel voor de professionele groei van al diegenen die in hun hart de droom dragen om bekwame patissiers te worden.

Dankzij zijn vindingrijkheid, zijn passie en zijn vermogen om de essentie van het werken in de patisserie te begrijpen, heeft Massari les gegeven aan verschillende generaties chef-koks en is hij een referentiepunt geworden in het culinaire universum.

Banketbakkersroom van Iginio Massari

Custard is een geliefd dessert waar iedereen, jong en oud, van houdt. De delicate smaak versterkt ons lichaam en

die je ooit hebt geprobeerd. Het kan worden gebruikt om desserts mee te vullen of gewoon per lepel worden gegeten als dessert. Hoe dan ook, laten we eens kijken wat je nodig hebt om deze basis voor veel recepten te bereiden en hoe je dat stap voor stap doet.

Banketbakkersroom van Iginio Massari

Trefwoord Banketbakkersroom van Iginio Massari

Uitrusting

 • 2 kommen

 • 1 garde

 • 1 spatel

Ingrediënten

 • 25 gr maïzena
 • 1 vanilleboon
 • 250 ml melk
 • 100 gr biologische gele dooiers
 • 75 gr griessuiker
 • 1/2 geraspte schil biologische citroen
 • naar smaak griessuiker om af te maken

Instructies

 • Neem een kom en doe daarin de eidooiers met de suiker, citrusrasp en maïzena. Voeg geleidelijk de melk toe die op smaak is gebracht met de zaadjes van het vanillestokje en meng goed.

 • Wanneer het mengsel glad wordt, giet je het in een steelpan en zet je het op het vuur. Roer voorzichtig en wacht tot het mengsel is ingedikt.

 • Om de vla te bereiden is het essentieel om voortdurend te roeren tot het gewenste uiterlijk is bereikt. Als het klaar is, doe je het in een kom die je net uit de vriezer hebt gehaald en roer je het tot het afgekoeld is.

 • Bestrooi het tot slot met basterdsuiker en zet het in de koelkast om te rusten. Vergeet niet om het voor gebruik goed door te roeren.

Wat te serveren met Iginio Massari’s custard

Er kunnen veel verschillende dingen bij geserveerd worden, hier zijn een paar suggesties:

Custard gaat heel goed samen met vers fruit, zoals aardbeien, frambozen, bosbessen, perziken, kiwi enz. Je kunt fruitcups maken en die garneren met custard.

Custard is een klassieke vulling voor taartjes, of het nu fruit, granen of gedroogd fruit is. Je kunt de taart garneren met vers fruit of vruchtensiroop.

Dit is een van de traditionele vullingen voor roomsoesjes, samen met chantillyroom en gesmolten chocolade. Je kunt minisoesjes maken en ze vullen met custard.

Een semifreddo dessert, de parfait, bestaat uit een laag vla samen met een laag ijs of fruitsorbet. Je kunt het bereiden in cupjes van één portie en garneren met vers fruit.
De vla kan worden gebruikt om de biscuit te vullen, in zijn geheel of in plakjes, waardoor een cake ontstaat met een delicate en heerlijke smaak. Je kunt het garneren met vers fruit of chocoladeschilfers.

Bij de custardcakejes kun je een likeurtje drinken, zoals amaretto. Je kunt ook kiezen voor een kopje koffie of een zoete thee zoals vanille- of karamelthee.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.