Hoofdgerechten

Kook courgettes en aubergines op deze manier, je kunt er veel van eten bevatten slechts 180 kcal

40views

Kook courgettes en aubergines op deze manier, je kunt ze zo eten, ze bevatten slechts 180 kcal, een heel licht en perfect bijgerecht voor het hele gezin.

Groenten zouden de basis moeten zijn van elk dieet en het is niet voor te stellen dat groenten het ardine voedsel kunnen zijn in diëten die gericht zijn op afslanken. De vitamines, mineralen en vezels die groenten bevatten zijn essentieel voor het menselijk lichaam en het onderhoud ervan. Als je ze niet regelmatig eet, kan dat leiden tot een tekort.

Vandaag gaan we een heel licht bijgerecht bereiden, dat perfect past bij elk dieet. We gaan twee groenten combineren die zich lenen voor veel recepten, namelijk courgettes en aubergines. Ze worden gebakken in de oven, dus je hoeft maar een paar stappen te doorlopen, een paar eenvoudige ingrediënten te gebruiken en klaar is kees.

Gebakken courgettes en aubergines

De procedure die we gaan volgen is heel eenvoudig en de kosten van dit recept zijn ook heel laag, het gaat om ingrediënten die we al in huis hebben, het gaat alleen om het kopen van de twee soorten groenten.

Ingrediënten

300 g courgettes

300 g aubergines

zout

olijfolie

geraspte pecorino kaas 10 g

geraspte kaas 20 g

basilicum

Kook courgettes en aubergines op deze manier, je kunt er veel van eten bevatten slechts 180 kcal. Procedure

Nadat je de groenten goed hebt gewassen en beide uiteinden hebt afgeknipt, hak je ze in grove stukken en doe je ze in een grote kom. We doen de andere ingrediënten erbij, te beginnen met de pecorino kaas en voegen die toe aan de groenten en doen hetzelfde met de geraspte kaas (parmezaanse kaas of grana padano, naar keuze) en mengen alles goed, besprenkelen met een beetje olijfolie en zouten naar eigen smaak en behoefte.

lees ook:

Hoe je gebakken courgettes en aubergines maakt

Kook courgettes en aubergines op deze manier, je kunt er veel van eten bevatten slechts 180 kcal

Ook al is het geen overdreven hoeveelheid, pas het zout goed aan omdat de pecorino van zichzelf al een beetje zout is. We voegen ook de knoflook en het paneermeel toe en blijven roeren. We nemen een bakplaat en bekleden die met bakpapier, gieten de gekruide groenten op de bakplaat en verdelen ze gelijkmatig over de hele plaat en bakken ze 30 minuten op 200 graden – gebruik de grill voor de laatste 5 minuten. Als ze klaar zijn, verwijder je het teentje knoflook en voeg je verse basilicum toe. Serveer en geniet!

lees ook:

lees ook:

Kook courgettes en aubergines op deze manier, je kunt er veel van eten bevatten slechts 180 kcal

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.