Nagerecht

Lekker chocolade-ijs zelfs op dieet, zonder melkroom en suiker: recept

362views

Goed nieuws voor liefhebbers van chocolade-ijs, zelfs als je op dieet bent of geen melk verdraagt, kun je genieten van een bakje ijs.

Chocolade: controversieel voedsel

De goede ster van chocolade heeft tijdens zijn leven als voedingsmiddel zijn ups en downs gehad. Een beetje zoals wat er met eieren gebeurde: zijn ze slecht voor ons of goed voor ons? Hoeveel kunnen we er wekelijks van consumeren en het antwoord ligt er zoals altijd ergens tussenin.

Geen enkel voedingsmiddel is schadelijk, zolang het met mate en van goede kwaliteit wordt gegeten: minder eten om beter te eten als onderdeel van een

daarom niet geschikt voor mensen met een caloriebeperkt dieet. Wist u dat chocolade bij sommige mensen ongewone hoofdpijn veroorzaakt? Nou, als u ongemak voelt in het licht, kloppen uw slapen pijnlijk,

Blijkbaar hebben studies aangetoond dat de basis van ‘chocolade’ hoofdpijn na consumptie te wijten is aan een bacterie in de maag.

In de praktijk zijn deze micro-organismen in staat om nitraten, stoffen die in chocolade voorkomen, om te zetten in stikstofmonoxide. In feite hangt veel af van de bacteriën in ieders microbioom.

Om het probleem te vermijden, eten we het niet en als we niet zonder kunnen, is het beter om onze keuze te laten vallen op chocolade zonder cacao.

Chocolade bevat echter ook gezondheidsvoordelen zoals antioxidanten, die het lichaam helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Vooral pure chocolade is een goede bron van antioxidanten.

Lekker chocolade-ijs

Als je zin hebt in ijs, dan is het recept van vandaag op , precies het recept voor jou. Met slechts twee ingrediënten tot je beschikking kun je een licht en smakelijk ijsje maken zonder melk of room nodig te hebben.

Dit en het blijkt heel lekker te zijn, in staat om elke smaak te bevredigen. Eén portie is al genoeg om je helemaal over de streep te trekken, en je zult willen genieten van elke laatste lepel van je zelfgemaakte ijs.

Je hoeft maar een paar minuten te besteden aan de bereiding, waarbij je alleen een gewone kom en een elektrische garde gebruikt. Op dieetgebied presenteert dit dessert zich als de ideale keuze om je smaakpapillen te bevredigen zonder je figuur in gevaar te brengen, omdat het

Lekker chocolade-ijs

Trefwoord Lekker chocolade-ijs

Uitrusting

 • kommen van verschillende grootte

 • ijscoupes

 • magnetron

Ingrediënten

 • 100 gr pure chocolade90 ml zeer koud water (ongeveer 15 minuten in de vriezer)
 • 100 ml zeer koud water (minstens 15 minuten in de vriezer)

Instructies

 • Om te beginnen met de bereiding van ons smakelijke chocolade-ijs, breken we de extra pure chocolade in kleine stukjes in een glas of in een kom.

 • Vervolgens smelten we de chocolade met de bain-marie methode of enkele momenten in de magnetron.

 • Zodra de chocolade gesmolten is, moet je het overbrengen in een grotere boule waar je het zeer koude water moet toevoegen (het moet niet minder dan 15 minuten in de vriezer), dan eerst en paar seconden roeren, met behulp van een spatel en vervolgens met behulp van de elektrische garde gedurende enkele minuten totdat we zien dat de ingrediënten goed samenkloppen.

 • Als we eenmaal een luchtig schuim hebben gemaakt, moeten we alles overbrengen naar een kleine glazen kom of een dessertkelk en dan ongeveer een half uur in de koelkast laten afkoelen.

 • Een tip is om het niet te lang te laten staan, anders wordt het ijs te stijf.

 • Als de 30 minuten afkoelen in de koelkast voorbij zijn, is het klaar om gegeten te worden met een lepel.

Wanneer lekker chocolade-ijs serveren

Ongetwijfeld kun je een kom consumeren wanneer je maar de kans krijgt, zodat je je gehemelte kunt verwennen.

Voorverpakte ijsjes blijken vaak zo uit te pakken dat er met dit recept geen vergelijking mogelijk is.

Het enige wat je hoeft te doen is een paar blaadjes munt of kleine stukjes aardbeien, of ander fruit naar smaak met de

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.